Panamá viejo

’s Morgens draaien we een wasje en gaan we sporten. We hebben een mailtje ontvangen met de rekening voor de verscheping. Dat betekent dat de bus daadwerkelijk op het schip staat. Gelukkig maar. We lunchen nog op de hotelkamer en rijden daarna naar Panama Viejo. Het verkeer in de stad is ontzettend druk, ongeacht het tijdstip. Er wordt veel getoeterd en onverwacht ingevoegd. Panama Viejo is de locatie van de oorspronkelijke stad, gesticht door de Spanjaarden in de 16e eeuw. In 1671 heeft een Engelse piraat de stad aangevallen en bijna met de grond gelijk gemaakt. Er staan ruines van de huizen en kerken. De toren van de kathedraal is het best bewaard gebleven. Vanaf de toren zien we het nieuwe Panama, wolkenkrabbers en bruggen. Bijzonder. We lopen in de hitte over het terrein naar het museum. Terug nemen we het treintje. Leuke bezienswaardigheid. Onderweg naar het hotel is het weer druk. Goed excuus om even een ijsje te halen. Eind van de middag gaan we zwemmen op het dak van het hotel en wat lezen. ’s Avonds weer wat buizen. Het is wel een beetje woekeren met de bezienswaardigheden, want we hebben alles wel zo’n beetje gezien. En nog een 3 dagen te besteden. Maar goed dat de Olympische Spelen beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s