Biomuseo

’s Morgens gaan we naar het Biomuseo. Om klokslag 10 uur zijn we er, als het net open gaat. Naast wat andere toeristen is er een schoolklas middelbare scholieren. Interessant museum, Engelstalige audioguides. Het gebouw is modern en nieuw, maar van binnen is het niet zo groot. We staan in iets meer dan een uur al buiten.

We rijden de Amador Causeway af, een soort dijk, die eilandjes verbindt ter bescherming van de ingang van het Panama Kanaal. Het is momenteel een bouwput en bij de restaurants is niks te doen. Dus rijden we weer richting het zakencentrum. Het valt niet mee om te parkeren. Dat is gratis, maar alle plaatsen zijn vol. Uiteindelijk komen we in een wijk een paar kilometer verder terecht, ook met wolkenkrabbers. We eten bij een Italiaans restaurant. We zijn duidelijk underdressed met korte broek en bergschoenen; heren zijn in pak, dames met hoge hakken. Maakt ons niks uit. We eten een heerlijke pasta. Daarna rijden we weer terug naar het centrum. Lastige stad, we rijden vaak verkeerd door die moeilijke wegen, ook met navigatie. Weer in het hotel, blijkt dat we een mailtje van de agent hebben, van Argentina (die maar 3 woorden Engels spreekt). Ze had eerder ons adres gevraagd en dat hebben we gemaild. Nu wil ze ons adres in Zeebrugge. Even bellen maar. Interessant gesprek; Lesley in het Spaans want Engels begrijpt ze niet. We hebben geen adres in België, Lesley legt nog uit dat het vanuit Nederland niet ver rijden is en dat we de bus ophalen in de haven. Alles is goed, zegt ze. Onduidelijk allemaal, dus vragen we naar Pamela, die spreekt meer Engels. Ook zij zegt dat het nu goed is. Vreemd, maar meer komen we niet te weten. Niet lang nadat we ophangen krijgen we bericht dat het schip Manzanillo verlaten heeft. Dat is toevallig; zouden ze op onze informatie gewacht hebben? Vast niet. Als het goed is, is de bus onderweg naar Europa. Zeker weten we het pas als we binnen een paar dagen ook een rekening ontvangen. Nog even spannend dus. Na nog wat skypen op de hotelkamer gaan we sporten en zwemmen. Nu kijken we films.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s