Kantoordag

Na 16 maanden gaan we naar huis. En hoewel we het al een tijd geleden besloten hebben en de boot voor verscheping van de bus geboekt is, is het vandaag pas echt. Want we moeten ons melden op het kantoor van de agent in Panama City. Vanuit El Valle 1,5 uur rijden. Het is een modern kantoorcomplex.

We melden ons en Argentina, een jongedame die slechts een beetje Engels spreekt, verwacht ons al. Het is een interessante bijeenkomst, want haar Engels is zeer beperkt en ze zegt opeens niks meer in het Spaans, ook niet als wij het in het Spaans proberen. De uitkomst is compleet anders dan verwacht: we zouden de bus een dag eerder in moeten leveren (woensdag) en morgen vroeg naar de politie voor inspectie. Dus wij denken dat we die bus vandaag schoon moeten krijgen, alle spullen opgeborgen. Stress. Doorvragen lukt niet erg. Ondertussen maakt Argentina de papieren in orde met behup van Google Translate en bedenken wij hoe we dat gaan doen. Ze zegt dat de boot nu al 2 dagen vertraging heeft. Helemaal vreemd dat het allemaal eerder moet dan verwacht. Even later komt Pamela er bij staan. Zij spreekt wel Engels. Wat blijkt? Politie inspectie is alleen het vaststellen of de bus wel van ons is en dezelfde waarmee we Panama in gereden zijn. De bus hoeft nog niet verscheepklaar schoon te zijn. En nu er vertraging is met de boot, mogen we de bus donderdag inleveren. Pfff dat scheelt. Inmiddels zijn we wel 1,5 uur verder. Morgen vroeg naar de politie. Mochten we er niet uit komen, dan kunnen we bellen met Argentina (die geen Engels spreekt). Ha ha.

Al met al bijven vandaag onverwacht in Panama City. Een hotel met camping dat dichtbij het zou kantoor zijn kunnen we niet vinden. Bij een winkelcentrum gaan we even internetten om een hotel of hostel te vinden. Twee adressen schrijven we op. Navigeren is pittig in de grote stad; veel verkeer en de batterij van onze tablet (met navigatie) gaat langzaam stuk en is niet meer te laden. Het eerste adres is in ene buurtje dat niet zo lekker is. Toch maar naar de rand van de stad, bij een pension. Om half 4 checken we in. We hangen wat buiten, halen wat boodschappen en eten in de bus. Nu beetje buizen op de kamer. Het voelt of we er een werkdag op hebben zitten. Morgen dag 2 van het bus incheckproces.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s