Luiaards!

Heerlijk zonnig vanmorgen, dus lekker naar buiten op de camping. We skypen en relaxen wat. Sandy, de Amerikaanse heer met wie we steeds kletsen, komt langs bij de bus en zelfs even zitten. Wat een verhalen heeft ie. Sandy is 70 jaar oud, advocaat en schrijver en weet veel over de wereld. Af en toe test ie ons en tot nu toe weten we steeds het antwoord. Clever Dutchies. Lachen. ’s Middags maken we sla, waarna we nog maar even in de hangmat duiken. Eind van de middag gaan we naar het hotel schuin aan de overkant. Eigenaresse Ursula is Zwitserse en ze vangt met haar man luiaards op. Van andere reizigers hadden we over hen gehoord en eerder hadden we al ge-emaild. Rond 5 uur ’s middags zijn de luiaards wakker. Er is nog een Amerikaans stel met een dochtertje en een Belgisch stel. Omdat het eerder regende zijn de luiaards binnen. Je komt de woonkamer binnen en daar hangen ze, aan touwen. Wat een schatjes. De vacht ziet er ruw uit, maar is zacht. Je kunt ze gewoon aaien en de klauwen zijn niet zo scherp als ze lijken. Het is droog weer, dus gaan ze naar buiten. Even later komt de man van Ursula met een bak met bloemen, het eten voor de luiaards. Het Amerikaanse meisje mag ze voeren, maar wij ook. Leuk, zeg. Het meisje zegt nog tegen Lesley: geef die bloem maar aan deze luiaard, want hij heeft er al aan geknabbeld. Ha ha. Er zijn twee luiaards met 3 vingers. En er is een kleintje met 2 vingers, van een ander type, een pluiziger beest met rodere ogen, omdat deze een nachtdier is. Zes uur per dag wakker om te eten en te krabben, 18 uur slapen. Wat een leven. Super ervaring. We doneren geld in de pot voor de opvang. Met de Belgen lopen we richting het centrum van het miniplaatsje. Zij zijn nu op vakantie, maar hebben eerder een jaar gereisd en zijn nu een busje aan het opbouwen. Leuk, zeg. In het centrum nemen we afscheid. Wij gaan pizza eten. Nu in de bus met de deur open en Nederlandse radio via internet. Gezellig.

{flickr photo=28422217692}{flickr photo=28495947166}{flickr photo=28422197072}{flickr photo=27911381404}

Aan de wandel – Cute baby – Lesley voert bloem – Lekker hangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s