Venao beach

’s Morgens komt de Colombiaanse campingbaas vertellen dat er in Las Tablas festiviteiten zijn. Zelf hadden we dat ook al opgezocht op internet, maar het programma is niet duidelijk. We vullen de watertank, pakken in en rijden naar Las Tablas. De straten zijn deels afgezet en het is goed druk.

De bus parkeren we verderop en we lopen naar het centrale plein. Veel mensen daar, die allemaal luisteren naar de mis in de kerk, die via luidsprekers buiten te volgen is. We zien een restaurant met een balkon aan het plein, dus gaan we daar wat drinken. Het blijkt de dienst voor Santa Librada te zijn, de beschermheilige van de stad. En bekend in heel Panama, want het wordt live uitgezonden op TV. De busjes van de TV kanalen staan pal onder het balkon. In het restaurant staat de TV aan, zo zien we wat er gebeurt in de kerk een paar meter van ons vandaan. Er is een band in de kerk met harde feestelijke muziek. Niks psalmen, gewoon Latijns Amerikaans. Leuk om mensen te kijken die op het plein staan. Veel mannen dragen typisch Panameze hoeden. Niet de Panama hoed (die komt uit Equador), maar een guitig hoedje, waarvan ze de voorkant omhoog klappen. Er worden ook nog prijzen uitgereikt, met een bokaal in de vorm van Santa Librada. Vlak voor ons balkon staan een presentator en presentatrice om er wat over te zeggen. Grappig allemaal.

Na de dienst rijden we verder naar de punt van het Azuero schiereiland. Onderweg nog even lunchen in de bus aan de kant van de weg. Bij Venao checken we in bij een hostel. Eigenlijk is het meer een surf camp. Best druk hier, in zo’n uithoek. De eigenaar komt uit Australië grapt nog of we ook gaan surfen vanmiddag (eh, nee bedankt). We zijn duidelijk de oudste gasten. De was kunnen we afgeven, daarna lekker in de hangmat relaxen en internetten. ’s Avonds zitten we nog lang buiten. Overdag heeft het hier veel geregend, overal staan plassen. Maar ’s avonds is het droog. Af en toe bliksem in de verte.

{flickr photo=27835675754}{flickr photo=28347274812}

Santa Librada mis – geen plek meer in de kerk, plein staat vol en live op TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s