Boca Chica

Rond 8 uur staan we op. Lekker rustig hier in de bergen. Wel vaak wakker vannacht om om te draaien in bed; de bus staat behoorljk scheef, zodat we bijna uit bed rollen. En we hebben al spierpijn van die enorme hike. Gerhard gaat naar buiten en Carlos kletst al wat in het Spaans. Samen drinken ze een bakkie koffie. Lachen. We pakken in, geen douche hier. Een Duits echtpaar parkeert om de hike te gaan doen. Dus we praten wat en ze geven ons tips voor Panama. Als ze weg zijn nemen we afscheid van Carlos met een klompje. Hij vindt het geweldig. Via de Bajo Mono Loop road rijden we door de bergen weer naar Boquete. Eerst maar koffie bij een tentje van Café Kotawa, ons merk sinds de koffietoer. En even internetten. Via Facebook hadden we een berichtje gestuurd naar een klein hotel in Boca Chica met de vraag of we kunnen kamperen. In dit gebied zijn geen campings te vinden via de app iOverlander (sowieso zijn in Panama minder overnachtingsplekken bekend dan in Costa Rica). Er is een antwoord gekomen: het kan. Dus rijden we naar het zuiden, dan een stuk via de Panamerican Highway. Tenslotte richting de kust. We checken in bij het hotel van een Italiaanse, die weinig Engels spreekt. Parkeren is nog een gedoe wegens laag hangende takken. Zo goed mogelijk houdt Lesley de takken met een balkje omhoog, maar we snoeien flink wat bomen. Op zich niet erg, maar we zijn altijd bang om de zonnepanelen beschadigen. 

We lopen een rondje in Boca Chica en dat is inderdaad chica (klein); een paar straten. We vinden 1 restaurant en de eigenaar heeft 1 gerecht: red snapper. Prima. Na de late lunch relaxen we bij het hotel op het overdekte terras met hangmatten. Beetje internetten en lezen. Eigenaresse Marina zet een kopje thee voor ons. Het was vandaag aan de kust behoorlijk klam en warm, maar na een flinke bui koelt het goed af. Rustdagje na inspanning van gisteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s