Tico Highlands

Al vroeg komen dagjesmensen naar het park waar we slapen. En er komen voetbalteams voor de zondagscompetitie. Een paar mannen komen praten. Als iemand hoort dat we uit Nederland komen, wordt gevraagd of Gerhard mee gaat voetballen. Eh, nee. We gaan vroeg zwemmen, terwijl de net aangekomen families zich installeren bij ranchitos.

Dat zijn kleine buitenkeukens onder een afdakje met wat bankjes. De pannen worden aangesleept, zelfs koffiezetapparaten. En de hele familie is er bij, inclusief opa en oma. Leuk om te kijken hoe Ticos hun zondag besteden. We doen nog een korte hike naar een waterval op het terrein. Daarna rijden we richting San José. Eerst maar even koffie met internet bij McDonalds. Ook hier is het druk. ’s Middags gaan we een stuk rijden. Vlak voor San José valt de navigatie steeds uit. Onhandig, want we hebben geen kaart. Na wat gepruts krijgen we de navigatie op een telefoon aan de praat. Zul je net zien dat dat in een grote stad gebeurt. Maar we vinden de juiste weg.

Eenmaal in de bergen hoeft er niet zoveel te worden genavigeerd; 1 kronkelweg omhoog. Al snel rijden we de wolken in en regent het. Halverwege de middag komen we aan bij Paraiso Quetzal Lodge. Een soort ski-lodge van hout, met geweldig uitzicht over de bergen in de mist. Het is hier behoorlijk fris, want we zitten op 2.650 meter hoogte. Dus bestellen we warme chocolademelk en zitten we op de bank bij het haardvuur. Gezellig. Er is een hummingbird garden, een houten veranda met voederbakjes, waar de kolibries driftig omheen fladderen. Lesley kan zich er haast niet van losmaken, wat een schattige vogeltjes. Later drinken we een wijntje bij het vuur. Bij de vraag of ze een borrelhapje hebben (half in het Spaans, half in het Engels) kijkt de ober onbegrijpend. Ze willen friet gaan bakken. Nee, zegt Lesley, we bedoelen kaas en ham en zo. Dus krijgen we later een bordje met blokjes kaas en fijngesneden plakjes ham (van de geperste ham voor op de boterham). Schattig. Misschien hebben we ze op een idee gebracht voor de menukaart. In de bus eten we een soepje, beetje opwarmen. Dekbed weer op het bed en vroeg slapen, want morgen om 5 uur gaat de wekker voor een toertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s