Ometepe

’s Morgens lopen we een rondje door Moyogalpa, de grootste plaats van Ometepe. Het zijn maar een paar straten. Bij het kantoor van de ferry informeren we of er plaats is op maandag. En wat het kost, na het eerdere gedoe rond de prijs. Als we de rekening van de heenweg laten zien, krijgen we dezelfde prijs terug, zegt de dame.

We reserveren niet vanwege het ongunstige tijdstip. Even ergens anders proberen. Rond het grootste deel van het eiland ligt een prima weg met klinkertjes. Onderweg zien we varkens, koeien en paarden los langs de weg lopen. Bij een ander plaatsje gaat een andere ferrymaatschappij; zij varen met een oude Nederlandse boot, De Brakzand. Er is plek voor maandagmiddag, dus we reserveren. Naam in een schrift schrijven en de prijs erbij. We rijden verder naar de noordkant van het eiland, tussen de twee vulkanen door. Bij Playa Santo Domingo lunchen we op een terras aan het strand, onder een palapa. We hebben net besteld, als een Nederlands echtpaar komt praten. Ze hadden de Nederlandse kentekenplaten gezien, dus willen ze alles weten over onze reis. Leuk. We maken nog even een strandwandeling over het zwarte zand, met vulkaan Maderas op de achtergrond, top in de wolken. 

Bij Finca Magdalena checken we in. Het is flink bewolkt, maar we kunnen wel buiten zitten. Drie jongens komen aan gelopen, een Zwitser, een Noor en een Amerikaan. Ook zij willen van alles over onze reis weten en de bus van binnen zien. Grappig. Een groot deel van de dag zijn we lekker aan het kletsen. ’s Avonds gaan we op het overdekte terras eten. De finca ligt aan de voet van de vulkaan en van hier vandaan kun je met een gids hiken. Twee meiden hebben dat vandaag gedaan, te zien aan de modder tot aan de heupen. We vragen hoe het was; vermoeiend en zwaar, 9 uur door de mdder banjeren en helaas geen uitzicht vanwege de wolken. Sneu. Als je 3 weken op vakantie gaat, denk je wellicht: toe maar, ik ben er nu. Maar wij zijn een beetje verwend met al die mooie plekken, die we gezien hebben. Dus we laten deze vulkaan maar zitten. Vanaf het terras zien we wel een prachtige zonsondergang, rode wolken rond Vulcan Concepcion. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s