Volcan Mombacho

We zijn al vroeg op, dus besluiten we ook vroeg naar Volcan Mombacho te gaan. Deze vulkaan ligt op een kwartier rijden van Granada. Vanuit de stad hebben we gisteren de voet van de vulkaan al gezien; de top was verborgen achter de wolken. Ook vandaag is het flink bewolkt. Bij de ingang van het park parkeren we en kopen we kaartjes.

In een vrachtwagen met op de vloer vastgelaste banken in de achterbak en een zeil als dak word je naar de top gereden. Wij nog haasten, want we waren net op tijd voor de eerste rit. Maar tijd is hier minder van belang, rustig aan. De rit omhoog is steil en gaat langs koffieplantages. Boven is er een centrum waar uitleg gegeven wordt bij een maquette. Je kunt een gids inhuren, maar wij gaan zelf op pad. De hike rond de krater is maar een kilometer. De krater zelf zien we niet, die is helemaal begroeid. Helaas is op de uitzichtpunten ook alleen mist te zien. Wel mooie bloemen. Terug bij het centrum nog even een bakkie koffie en dan met de eerste truck weer naar beneden.

Na lunch in de bus rijden we een uur naar San Jorge, gelegen aan het enorme Lago Nicaragua. We willen met de ferry naar Isla Ometepe. Voor vandaag is er geen plek meer, morgen pas in de middag. We hebben het niet gepland en komen net in een weekend hier aan. Maakt voor ons niet uit om even te wachten. We checken in bij de camping in de tuin van een hotel. Voor gebruik van douche en toilet krijgen we een sleutel van een kamer. Eerst leveren we de was in. Daarna lekker relaxen op de veranda, wat internetten en lezen. Een Amerikaan komt kletsen; hij is met z’n vrouw en een vriend met de trailer op weg naar Costa Rica. Hun camper is te groot om hier te staan, dus hebben ze hotelkamers genomen. Ze zijn in 30 dagen van Texas naar hier gereden. Pfff, dat is snel. Dan zijn wij maar langzaam. Zoals overal zijn ook hier veel honden. Eén hond heeft oorontsteking. De Amerikaan is chiropractor en heeft antibiotica bij zich. Hij geeft de hond een injectie. Aardig, want de eigenaar van het hotel zou dat wellicht niet kunnen betalen. We zitten nog lekker lang buitenonder een afdak, terwijl er een flinke bui valt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s