Lavalicious

Na het ontbijt rijden we de bus vanaf het braakliggende terreintje naar de ingang van de camping verderop in de straat. Eerst even internetten met een bakkie koffie op onder de palapa met uitzicht op zee. De douche is ommuurd, maar zonder dak. We maken daarna een strandwandeling langs de wilde golven.

Weer terug bij de camping rijden we tegelijk met Connie en Shamyl richting Masaya. Ruim een uur over de snelweg, drukte in de hoofdplaats Managua. Bij vulkaan Masaya lunchen we op de parkeerplaats. Dan bekijken we het visitor center met uitleg over vulkanen. Op de maquette zijn de actieve vulkanen voorzien van een pluim van een dotje watten. Connie en Shamyl zijn ook aangekomen en net als we de vulkaan op willen rijden gaat het keihard regenen. Daardoor zijn er teveel zwavelhoudende gassen en is het te gevaarlijk. Sowieso mag je maar 5 minuten bij de krater kijken, want Masaya is super actief. Nu maar hopen dat het stopt met regenen. We wachten in de bus, ondertussen een beetje schoonmaken. De strenge dame met de portofoon neemt als het bijna droog is weer plaats naast de slagboom. Ze blaast driftig op een fluitje: we mogen naar boven. Op de parkeerplaats bij de krater moet je in de vluchtstand parkeren, zodat je zo kan wegrijden als het moet. We lopen naar de rand van de enorme krater en zien een roodgloeiende kolkende massa in de diepte. Wow, dat is gaaf. Niet hier en daar een beetje lava, maar een enorme poel. Gek genoeg straalt het niet eens erg warm af. Boven de krater hangt een grote witte pluim met gassen. Gelukkig staat de wind de goede kant op. Vijf minuten is echt te kort; we blijven een kwartier om de lava goed te bekijken. En we maken voorzichtig een selfie, want je moet hier natuurlijk niet achterover vallen. Fantastische plek.

We rijden weer naar beneden en richting Lago de Apoyo. Connie en Shamyl rijden achter ons aan. Je kunt kamperen bij een hostel op de parkeerplaats. Het is ontzettende krap, dus een heel gemanoeuvreer, maar het lukt om beide campers een plek te geven. Inmiddels is het happy hour, dus zitten we gezellig met z’n vieren aan een tafel bij het meer. Leuke dag. 

 

 

{flickr photo=27679972650}{flickr photo=27345873023}{flickr photo=27346921104}

Mopboom – Aandoenlijk rookpluimpje van watten op maquette – Overlanders @ Lago de Apoyo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s