Cerro Azul Meámbar

Na het ontbijt pakken we de bus in en vullen we de watertank. Dan nemen we afscheid van Thomie en Raymonde, die richting Mexico rijden. Het is mooi weer, dus willen we kayakken op het Yojoa meer. Eerst stoppen we bij een verlaten hotel waar kayaks te huur zouden zijn. De manager legt uit dat het water laag staat, zodat het water niet tot het hotel komt.

Bij Hotel Agua Azul moeten we zijn. Dus zoeken we, heen en weer rijden. Dan vragen we het. Het hotel blijkt dicht te zijn en aan de oprit te zien voorgoed. Helaas, geen kayak. Nieuw plan: we rijden gewoon vroeger naar Parque Nacional Cerro Azul Meámbar. Een steile weg omhoog, maar prima te doen. Bij de poort staan militairen, die een rijbewijs willen zien en alle gegevens netjes opschrijven. Lekker veilig. Hier is een lodge, maar je kunt er ook kamperen op een grasveld. Als we de bus net hebben neergezet zien we de Amerikaanse Laury, met wie we gisteren aan tafel gekletst hebben. Zij heeft vanmorgen met gids Walter een birdwatching tour gemaakt. Toevallig dat we haar zien. Ze wil nog even een foto van ons bij de bus, om aan haar vader te laten zien, die ook een Mercedes heeft. Later dit jaar maakt ze met haar ouders die in de 70 zijn een cruise naar Europa, ook naar Nederland. Leuk.

We lunchen snel om daarna op het heetst van de dag te gaan hiken. Eerst een uur door het mooie bos naar een uitzichtpunt vanwaar Lago Yojoa te zien is. Voor de tweede hike halen we zwemkleren op. Op het pad naar de waterval staat een grote krab met zijn scharen te zwaaien, alsof ie staat te verdedigen. Telkens als we iets dichterbij komen slaat ie zijn scharen tegen elkaar. Pittig, maar met bergschoenen kom je er makkelijk langs. Bij de kleine waterval nemen we een verfrissende duik. De rest van de middag lezen we lekker. De donkere lucht trekt voorbij, laat nog geen halve minuut wat druppels vallen en dan is de bui weer over. We kunnen hier ook onder een afdak zitten bij picknicktafels. Later valt er nog wat regen. En zoals elke dag is er onweer. Wij koken sinds tijden weer eens in de bus en lezen weer lekker verder. Morgen vroeg op voor een lange hike.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s