Copán

Vandaag is de tweede dag dat de wekker vroeg gaat. Ai, dat zijn we niet meer gewend. Snel ontbijten en aankleden. Dan lopen we naar Copán, de Maya site net buiten het plaatsje. Mooi weer, hier en daar een wolkje. Ook hier zijn weer mooie ruines en stelae (beeldhouwwerken in de vorm van een pilaar). Maar de show wordt gestolen door de rode macaws, die hier rondvliegen. Ze zijn wild, maar er is ook een fokprogramma. Eind van de maand wordt er weer een lichting losgelaten. Wat een machtig gezicht om die grote rode lawaaiige vogels te zien vliegen. Te snel voor een foto. We lopen een paar uur rond, prachtige lokatie tussen grote oude bomen. En lekker rustig, maar hier en daar een toerist. Eind van de ochtend lopen we weer naar het stadje. Eerst een ijskoffie op het plein, daarna een vroege lunch. Het restaurant zou van Nederlanders zijn, maar daar is niks van te merken. Op weg naar de camping halen we de was op. En we kopen een flesje wijn en een kaasje bij een delicatessenzaak. Op de camping zetten we de hangmat op. Lekker relaxen met internet en wat researchen. Uit het niks vormen zich donkere wolken en opeens dondert het keihard. Dus ruimen we de spullen snel op en gaan we naar binnen. Nog even met de schuifdeur open tegen de warmte, zolang de dikke regendruppels maar de goede kant op vallen. Maar het gaat wel erg hard. Dus gaat Lesley in onderbroek en hemd met regenponcho aan naar buiten om de deur dicht te gooien. Meteen maar ererondje door de regen. Zolang het het regenseizoen betekent dat pas aan het eind van de dag de bui valt zijn we bofkonten.

{flickr photo=27680584986}

Dansende jaguar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s