Chillen in Chiquimula

Prima geslapen, ondanks de warmte. Er is nog net wat schaduw bij de bus om buiten te kunnen ontbijten. Daarna is het tijd voor klussen; watertank vullen, sloten smeren, schoonmaken en een klein handwasje. Lekker zweten. Gelukkig hebben ze hier een goede douche; keiharde straal, je valt haast om.

En lekker dat dat is, na 3 dagen niet douchen. We installeren ons vervolgens op de ligstoelen in de schaduw bij het zwembad. Beetje internetten, beetje lezen en mensen kijken. Want later op de middag komen gezinnen zwemmen. En er is een fotoshoot voor sweet 15; een belangrijke verjaardag voor meisjes. Je mag dan een baljurk model taart aan en een kroontje op. We zitten er op te kijken. Vooral de kleine zusjes, die in hun nieuwe jurk smachtend naar het zwembad kijken, zijn aandoenlijk. Lesley ziet een mooie hagedis en houdt een eigen fotoshoot. In de verte verschijnen zwarte wolken en we horen de donder. Snel naar de bus en verkleden. Voor de laatste avond in Guatemala gaan we uit eten. Paraplu mee, want er valt een stortbui. Het is een grillrestaurant waar je geen bestek krijgt; met je handen eten is het concept. Wel komt de ober met de sanitizer flacon langs. Leuk en lekker. Nog een bakkie zoete koffie met tiramisu, waar met chocolade een boodschap bij staat. Dios es amor en Buena tarde. De bui was kort en hevig, het is met een uurtje weer droog. Nu zitten we te internetten om de grensovergang van morgen voor te bereiden. Opeens is het internet heel traag. Hadden we ons huiswerk maar niet op het laatste moment moeten doen. 

{flickr photo=27644246716}{flickr photo=27644348376}

Sweet 15 in soepjurk – Zusjes willen liever zwemmen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s