To Chiquimula

Voor vandaag is mooi weer voorspeld. Bij het ontbijt is het nog wat bewolkt, maar we kunnen wel buiten zitten. Op onze camping bij de toeristenpolitie wordt appèl gehouden. Even later komt de chef met een agent die wat Engels spreekt kennismaken. Ze vragen hoe lang we blijven, waar we naartoe gaan en vertellen welke weg veilig is.

Leuk, denken we. Dan hebben ze het over een politie auto waarvoor ze hulp nodig hebben vanwege de defecte schokbrekers. Wij denken nog dat ze gereedschap willen lenen, of dat we iets moeten helpen tillen. Maar nee, ze bedoelen financiële hulp. Eerst begrijpen we het echt niet, daarna doen we net of we het niet verstaan. Maar ze blijven maar bij ons staan. Lesley zegt nog dat we bij aankomst al een donatie gedaan hebben, wat ook echt zo is. Dat was voor andere politietaken, zeggen ze (het is toch 1 politiemacht?). Nou ja, we geven maar 5 euro om er vanaf te zijn. Dan vragen ze of we meegaan naar Chris en Birger om het uit te leggen. Even checken: ze spreken geen Duits. Dus kan Lesley in het Duits uitleggen wat deze mannen willen, dat het een beetje vreemd is en wat wij hebben gegeven. Heel bijzonder. Even later zien we een agent met een pizza langskomen. Misschien heeft het geen verband. Wij gaan nog internetten bij McDonalds, dus nemen we afscheid van onze Duitse reisvrienden. Super gezellig om weer samen te zijn na een half jaar. We spreken af elkaar, waar dan ook ter wereld, weer te ontmoeten. Het internet en de koffie bij de Mac is weer prima. Nu de lucht blauw is moeten we toch erkennen dat dit wel een heel speciale McDonalds is, met tuin en uitzicht op de vulkaan. Terug bij de bus nemen we afscheid van Fran. We ruilen boeken en ze zet hun Spaanse cursus voor ons op een USB stick. Leuk.

Om half 12 rijden we weg uit mooi Antigua, richting Guatemala City. Al snel staan we in de file, wat is het druk. Een buschauffeur met een oude Mercedes collectivo maakt een foto van onze bus. We rijden toch stapvoets, dus wisselen we in het Spaans de statistieken over de bussen uit. Als ie vraagt naar de waarde van onze bus, doen we net of we het niet begrijpen. Niet dat de bus super duur is, maar voor Guatemalteekse begrippen wel. Ook voorbij de stad is het af en aan file rijden, nu door wegwerkzaamheden. We dalen een flink stuk, waardoor het meteen behoorlijk warmer is. Dat zijn we de afgelopen week niet gewend. We lunchen bij een tankstation, daarna snel weer verder. Pas na 17.00 uur komen we aan in Chiquimula, bij een prachtige camping. Nog gratis ook, je hoeft alleen voor het zwembad te betalen. Nu zitten we heerlijk buiten, tussen het gekwetter van kikkers. In de bus is het weer 30 graden, dus het dekbed kan weer opgeruimd.

{flickr photo=27047613194}

Mooie McDonalds in Antigua, uitzicht op vulkaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s