To Antigua

Het is ’s morgens weer droog in Chichi. Lesley gaat bij de receptie van het hotel vragen of we mogen douchen in een hotelkamer. Er zijn verder geen gasten, dus het mag. Daarna pakken we in en gaan we rijden naar het zuiden. We moeten eerst de kronkelende bergweg terug nemen.

Vandaag is het ontzettend druk, het is file rijden. En dat levert interessante situaties op; chicken bussen die wild inhalen, ongeacht of het kan, vrachtwagens die omhoog kruipen of pech hebben. Een chicken bus die omhoog gaat moet een aanloopje nemen; achteruit rollen, blok achter het wiel, flink gasgeven en dan springt de jongen met dat blok erin. Maar onze bus komt soepel boven. Aan de Panamerican Highway lunchen we bij Rincon Suiza, een groot Zwitsers restaurant in een chalet. Dan eet je natuurlijk crepes. En we kopen een Zwitserse kaasje. 

Onderweg doen we boodschappen in een grote plaats. Daarna rijden we naar Antigua. Hier hebben we afgesproken met onze Duitse vrienden Birger en Chris, die we kennen uit Canada en voor het laatst in California gezien hebben. Wij zijn er eerder en checken in op de camping van de de toeristenpolitie. Nou ja camping, gewoon een grasveld bij de kazerne. Eerst moeten we tekenen voor de regels. Net als we het terrein op rijden komen Birger en Chris ook aan. Wat leuk om elkaar na een half jaar weer te zien. Op deze camping staan meer overlanders, dus staan we al snel te praten met een gezin uit Quebec en de Duitse Steffi en Robert. Niet veel later zitten we met 6 man voor onze bus aan een drankje. Gezellig reiservaringen uitwisselen. Er valt weer een bui, dus breken we op. Wij gaan bij Birger en Chris in de womo (Wohnmobil) zitten. En als wij met z’n vieren en een paar flessen wijn samen zijn, wordt dat altijd laat. Gezellige boel!

{flickr photo=27000449764}

Zelfs 3 Mercedes sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s