Chichicastenango

Heerlijk, het is droog weer als we opstaan, zelfs met een zonnetje. We zetten de stoeltjes buiten om van het top uitzicht op de vulkanen te genieten. De hele ochtend rommelen we wat bij de bus. De jerrycan met diesel op het dak halen we er af en gooien we in de tank.

Na bijna een half jaar is het hoog tijd de oude Mexicaanse diesel eens te gebruiken (Gerhard verbeelt zich dat we nu zwarte rookpluimen achter de bus hebben). Eind van de ochtend lopen we naar de hoofdstraat van Pana om de was op te halen. Die is nog niet klaar, dus drinken we nog maar koffie met een broodje bij de tent van gisteren en vermaken we ons met internet. Na nog 2x checken is de was klaar. De dame van de lavanderia heeft zomaar Lesli op de boodschappentas geschreven! Daarna laten we het meer achter ons en klimt de bus de berg weer op. We komen weer in de wolken, miezer op de ramen.

Vanaf de snelweg nemen we de afslag naar Chichicastenango (en ja, wij kunnen dat uitspreken). Via haarspeldbochten klimmen we nog meer. De kronkelende weg loopt door dorpen en landbouwgrond zo steil, dat het wel met de hand bewerkt moet worden. In Chichi zijn de straatjes smal, veel eenrichtingswegen en raakt de navigatie steeds de weg kwijt. Zweten om de weg te vinden naar het hotel waar we kunnen parkeren. We komen hier voor de markt van morgen, maar vandaag is men al aan een voorproefje begonnen. Veel laden en lossen. Dus zigzaggen we tussen het verkeer en klappen we de spiegel nog maar eens in. Maar we vinden het. Er komt al een mannetje aangerend met de sleutel van de parkeerplaats. Mensen zijn hier opvallend klein, mannen vaak een kop kleiner dan Lesley. Nadat de bus op z’n plek staat lopen we een rondje door het plaatsje. De marktstalletjes worden opgebouwd, een deel van de kraampjes is al ingericht. We gaan bij een restaurantje wat drinken met een klein hapje erbij. Inmiddels regent het weer. Terug bij het hotel gaan we in de bar wat internetten met een drankje. Mooi hotel, binnenplaatsjes met planten en papegaaien. We eten hier nog wat kleins en gaan om 7 uur naar de bus. Muziekje aan en relaxen. Uitrusten voor slenteren over de markt morgen.

{flickr photo=27550701605}

Marktkramen bouwen is een kunst hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s