Lago de Atitlán

Prima overnachtingsplek, zo’n parkeerplaats bij de snelweg. Lekker veilig gevoel, dat er ’s nachts iemand in een wachttoren met een geweer zit te waken. We rijden vandaag naar Panajachel. De bedoelde bestemming van gisteren, maar het is nog zeker 1,5 uur rijden. Maar goed dat we gestopt zijn.

De route gaat door de bergen, steeds maar klimmen via de Interamericana, zelfs tot 2.600 meter hoogte. Daarna dalen we af richting het meer. Tot nu toe hebben we al veel vrouwen en meisjes in Maya klederdracht gezien. In deze regio dragen mannen ook traditionele kleding; een rok over een broek en een rieten cowboyhoed. De wolken hangen laag en het miezert, dus hebben veel vrouwen grote omslagdoeken om. Verderop komen we bij een uitzichtpunt over Lago de Atitlán. En de zon schijnt net even. Wat een prachtig groot blauw meer met aan de overkant 3 vulkanen, waarvan de toppen in de wolken zijn. Beneden in Panajachel checken we in bij de camping pal aan het meer. Hier zien we Kathrin en Rudi weer. We kennen elkaar van Mexico en wisten dat ze hier zijn via de email (in het Nederlands, want Kathrin spreekt gewoon onze taal). Zij vertrekken vandaag weer naar het noorden. We praten bij en Kathrin leest nog even snel een Nederlands boek uit, zodat wij dat mee kunnen nemen. Leuk. We nemen afscheid en wij internetten nog even wat.

’s Middags lopen we het plaatsje in. Panajachel is gericht op toeristen met veel restaurantjes en kraampjes. Druk is het niet, zo in het laagseizoen. We eten op een overdekt terras. Nog even een brood kopen en dan gaan we terug naar de camping. Wat een geweldige plek. Door de wolken die zich steeds verplaatsen, verandert het uitzicht steeds. Er is regen voorspelt en dat komt uit. Dus gaan we binnen zitten, zo lang mogelijk met de schuifdeur open. ’s Avonds lekker lezen. In de bus zitten is ook gezellig. En we slapen prima bij deze temperaturen, zelfs weer onder het dekbed. Morgen wordt het overdag maar 17 graden. Wat een verschil met een week geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s