Cobán

Heerlijk fris weer om te slapen. Zelfs tweede fleece dekentje gepakt. En ’s morgens is het meteen weer aangenaam buiten, zodra de zon schijnt. Na het ontbijt doen we een kleine hike op het terrein van het hotel. Door de bomen, heuvel op. Tot onze verbazing komen we opeens bij een groot tuinbouwcomplex, de planten staan onder netten.

Mensen zijn net aan het pauzeren en groeten ons. Jammer dat er een flinke linke hond bij is, anders hadden we wel even een praatje gemaakt. Terug bij de bus pakken we in en rijden we naar Cobán. Dit is een modernere stad, compleet met McDonalds. Dus gaan we daar even koffie drinken en internetten. In het centrum eten we in de binnentuin van een leuk restaurantje met Maya gerechten. Je krijgt de menukaart en een sambabal. Als je de ober nodig hebt moet je even schudden. Leuk vinden wij, maar de ober lijkt er niks aan te vinden. Lesley neemt Kaq-Ik, kalkoensoep. Soep met een kalkoenbout erin. Lekker. Daarna doen we boodschappen bij de supermarkt. En we brengen de was weg. Die was staat wel veilig, want een hek moest speciaal van slot gehaald worden. Aan de rand van het centrum is er een nationaal park. Hier checken we in om te kamperen. Er staat een leuk VW busje met kentekenplaten uit Peru. Even later komen de eigenaren er aan, een Amerikaanse en een Guatemalteek (even opgezocht, zo noem je iemand uit Guatemala). Begin van de avond komen ze kletsen. Zij komen uit het zuiden, dus krijgen we weer veel tips. Het wordt wat frisser, dus eten we binnen een salade. Net als Gerhard de buitenstoelen opruimt begint het te regenen. Het is 1 juni; zou het regenseizoen nu begonnen zijn?

{flickr photo=27143824210}{flickr photo=26812765963}

Guatemalan food: Kaq-Ik en Bacha de Pollo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s