Mariscos aan Lago de Izabal

Ondanks de airco (veel lawaai) toch niet heel vast geslapen. Misschien vanwege de gisteravond gespotte kakkerlak. Tijdens het ontbijt komt de eigenaresse voor ons allebei een handgeknoopt armbandje brengen, gemaakt door de inheemse bevolking. Wat leuk, natuurlijk doen we die meteen om.

Ook komt haar man Gus nog even kletsen. We lopen naar de haven en wachten daar op de lancha. Veel jongens hangen rond de steiger, 2 liggen in het water met een brillo sponsje een boot schoon te maken. De lancha pikt onderweg weer wat mensen op. Het wateroppervlak is glad, dus het gaat sneller dan heen. De bus staat er nog keurig bij op de parkeerplaats van Bruno’s. We nemen op het terras nog even een sapje en internetten nog wat. Dan rijden we naar San Felipe een paar kilometer terug, aan Lago de Izabal.

In San Felipe worden we meteen aangesproken door rondhangende gidsen; het is laagseizoen en er is weinig te doen. Ze bieden een lancha aan naar Livingston, maar daar komen we net vandaan. We zoeken nog naar het Spaanse woord, zeggen alleen “we hebben …” en dat wordt al begrepen. De bus parkeren we op een veld van een ietwat dronken meneer. Hij wil van alles vertellen, maar we begrijpen er niet veel van. Na lunch in de bus bezoeken we El Castillo de San Felipe. Het fort is in de 17e eeuw gebouwd om het stadje te beschermen tegen piraten. Het ligt in een park aan het grootste meer van Guatemala. We beklimmen alle torens en pakken een zaklampje erbij voor tunnels. Leuk klein kijkje. Daarna rijden we naar het zuiden, om het meer heen. De snelweg zit vol gaten, oppassen geblazen. Hier zitten niet veel campings, we besluiten naar de zuidkant van het meer te rijden naar het plaatsje Mariscos (= zeevruchten). Hiervoor moeten we een pas door de bergen nemen. Mooie route. We vinden het kleine hotel, waarbij je kunt parkeren. De dame wil veel meer geld hebben dan anderen betaald hebben volgens de iOverlander App. Dus Lesley zegt dat in het Spaans en er gaat een kwart af. Maar het is nog steeds relatief veel, ze vindt onze bus groot. Waarschijnlijk brengen wij de enige omzet van de dag. We zetten de bus op een veldje tussen de kippen met aan 2 kanten het meer. Er staat flink veel wind, dus we zitten best koel buiten. Inmiddels is de wind helaas gaan liggen. Na een gebakken ei en de afwas relaxen we met de ventilatoren aan. Zometeen nog even met een wetwipe op mini-vliegjesjacht, die door de hor komen. Lekker druk dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s