Xunantunich

Het verschil in temperatuur tussen nacht en dag wordt groter. Voor ons gevoel is het nu best koel om te slapen, niet eens een ventilator aan. Lesley slaapt zelfs uit tot 8 uur. ’s Morgens is het tijd voor de administratie. We zetten de printer op en bereiden de grensovergang naar Guatemala voor. Rond 12 uur vertrekken we. In het centrum zetten we de bus neer. Veel winkels en restaurants zijn dicht, het is vandaag een nationale feestdag. Maar we vinden een klein tentje en eten pupupas, een variatie op taco’s uit El Salvador. Lekker. Daarna rijden we een paar kilometer naar het westen naar Xunantunich (ezelsbrug om de naam te onthouden: klinkt als tuna sandwich). Voor deze Maya ruines nemen we weer een hand cranked ferry over een smalle rivier. Aan de kassa werkt Amy, die gisteren ook mee was in de bus naar de ATM toer. Toevallig. We lopen rond tussen de ruines, met één hele grote tempel. Uiteraard klimmen we er op bij 38 graden. De grootste attraktie is hier het uitzicht, over de heuvels en de bomen. We gaan er even bij zitten om van te genieten. Guatemala is te zien (maar voor ons niet te herkennen, gewoon meer bomen), want we zitten dicht bij de grens. We hebben al veel Maya sites gezien, maar het blijft indrukwekkend dat dit zonder technologie gebouwd is en na zoveel jaren er nog staat. Met de ferry gaan we weer naar de snelweg en we slaan af naar Clarissa Falls. Het is een mini resort en we kamperen aan een groene rivier. ’s Avonds eten we in het restautantje onder een grote palapa. Het is druk met een paar Amerikaanse groepen studenten. Nog een beetje internetten en meeluisteren met de gesprekken. Morgen de grens over. Belize was beautiful. Op naar nieuwe avonturen in Guatemala.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s