Green Hills Butterfly Ranch

Vanmorgen doen we rustig aan. Een schoolklas tieners komt met de bus aan en krijgt opdrachten. Wij gaan nog even internetten in de eetzaal. Super traag, maar het gaat. Rond 11 uur vertrekken we naar het westen. We pakken verderop een dirtroad, waar we slechts 20 km per uur rijden. Bestemming is Green Hills Butterfly Ranch.

Hier kun je een vlindertoertje doen. De eigenaren zijn Nederlands. Snel een boterham en dan gaan we met 4 Amerikaanse toeristen de omheinde vlindertuin in met gids Celia. Ontzettend veel vlinders, diverse soorten. De gids weet veel te vertellen. Maar het is vooral magisch om er tussendoor te lopen. We hebben met de lunch een banaan op, het favoriete maaltje van vlinders. Blijkbaar zit de geur nog aan onze vingers, want een vlinder slurpt lang met zijn snuit aan Gerhard zijn vingers. Buiten wordt het pop-proces getoond, rupsen en poppen in verschillende stadia. En alles wordt nauwkeurig bijgehouden. Ze hebben hier ook veel soorten kolibries, ook fijn. De Amerikanen gaan weg, wij praten nog wat met eigenaar Jan, die al 26 jaar in Belize woont. Daarna rijden we het rondje naar de snelweg door de bergen verder af. Onderweg proberen we nog of we bij en sjiek resort mogen kamperen, maar dat mag niet. Dus rijden we naar San Ignacio, waar een camping in het stadje zit. Hier boeken we ook meteen een toer voor zondag. Een stel uit Quebec heeft dat vandaag gedaan, dus we vragen hoe het was. Zij zijn net in Guatemala geweest en vertellen daarover. Wij kunnen tips over Caye Caulker geven, waar zij naartoe gaan. Ze doen Guatemala en Belize in 2 weken met de backpack. Ons tempo ligt behoorlijk lager. We zitten wat buiten, kletsen met deze en gene. Relaxt dagje.

 

{flickr photo=27108617746}{flickr photo=26537830563}

Intiem vlinder momentje – Bier met chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s