Hot hiking

Half 6 gaat de wekker. We schrikken er niet echt van, want met die hitte slapen we licht en zijn we vaak wakker. Vanwege de warmte hebben we dorst en drinken we veel ’s nachts, waardoor je weer vaak moet plassen. Snel ontbijten en dan gaan we op pad. De hike gaat door de jungle, waar enorm grote bomen staan.

Palmbomen, wilde bananenbomen, alles is zo groot, we lijken wel kabouters (of van  Honey, I shrunk the kids). Het is licht bewolkt en we lopen in de schaduw. Maar dat maakt niets uit, we zweten al weer flink. De hike gaat een berg op, met trappen en klimmen over de rotsen met touwen. We zijn doorweekt als we boven zijn, geen droge draad meer aan ons lijf. Mooi excuus voor skinny dippen in de heerlijk koele pool bij een watervalletje. Met gratis spa-visjes, die aan je voeten knabbelen. Het koelt lekker af, maar we moeten nog wel naar beneden. Na 3 uur hiken zijn we weer bij de bus. Super leuk. Onze doorgezweten kleren spoelen we in de beek. Tijd om te relaxen in de hangmatten. Allebei vallen we in slaap.

Rond lunchtijd rijden we weg. Op de Hummingbird Highway vinden we een in de Lonely Planet aanbevolen lunchtentje. Heerlijke hamburger en verse jus. Het is laagseizoen, dus op veel plekken zijn we alleen. We vragen ons af of men hier wel van kan rondkomen. Bij de Country Farm verderop halen we een ijsje en nog wat yoghurt en cottage cheese. Op weg naar het zuiden zijn we hier ook al geweest en die 3 liter yoghurt is alweer bijna op. Dan checken we in bij de camping. Het is eigenlijk een guesthouse op een enorm stuk land, veel gras en verschillende gebouwen, maar geen gasten. Internet blijkt stuk te zijn, maar we mogen wel gratis een wasje draaien. Het is pas half 3 en wij hebben er al een hele dag op zitten. We zitten in de bergen en het lijkt hier iets koeler. Zeker als later de lucht betrekt en er af en toe een windje waait. Tot laat zitten we buiten, zolang mogelijk genieten van het koelere weer. De bus houdt de warmte vast, dus binnen is het gewoon weer warm. Super leuke dag. 

{flickr photo=27025114962}{flickr photo=27051333551}

Klimmen – Wild varkentje zit naar ons te loeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s