Bocawina NP

De zon staat al vroeg op de bus. Gerhard neemt meteen een duik in het zwembad om af te koelen. Na het ontbijt internetten we wat en nemen we nog maar een frisse duik. Connie en Shaeman nemen afscheid. Wij kletsen nog met Josh en Jenna in het koele water. Laat in de ochtend rijden we weg.

Eerst nog even Placencia bekijken, want van het dorp hebben we nog niets gezien. Bij een Italiaanse die al 15 jaar in Belize woont halen we een echt Italiaans ijsje. In de supermarkt slaan we flink in. Bovenaan ons boodschappenlijstje staat steeds water, want met die warmte gaat dat hard. Op het schiereiland vinden we een leuk restaurant aan het strand; eindelijk weer fish taco’s.

Via de Southern Highway rijden we met een uur naar Mayflower Bocawina National Park. In het visitor center legt een verlegen jongen uit welke hikes er zijn, terwijl hij wijst op de aandoenlijk getekende kaart op een stuk karton. Omdat het warm is midden op de dag, doen we vandaag de makkelijkere hike. Half uur heen naar een waterval, half uur terug. Zweten, niet normaal. Gelukkig kun je halverweg bij de waterval in het ondiepe water liggen om af te koelen. We hebben er op gerekend, zwemkleding mee. De bus parkeren we op het grasveld bij de ingang, naast een palapa. Bij een palapa verderop installeren we ons in de schaduw in de hangmatten, boek erbij en een rumpunch/biertje. Lekker. Wat een mooie plek. Kabbelend beekje op de achtergrond en jungle geluiden, vogels en insekten. Best wat muggen hier, dus zetten we onze anti muggenbox op. Er zijn hier insekten die een keihard metalig geluid maken tijdens de schemer. We hebben ze eerder gehoord, maar nog nooit zo hard. En er vliegen grote vuurvliegen, die geel licht geven. Ze botsen tegen onze muggenbox op. Er zouden hier ook puma’s zitten, maar we zien ze niet. Vroeg naar bed, want we willen morgen vroeg op om de warmte voor te zijn. Als we het licht uit doen is het 30 graden in de bus. Ai.

{flickr photo=27025108652}

Mooi plekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s