To Placencia

Heerlijk geslapen bij een een iets lagere temperatuur. Zelfs een dekentje opgezocht, want 24 graden vinden we tegenwoordig fris. We ontbijten buiten, terwijl de herdershonden om ons heen lopen. Kevin heeft bij zijn hotel een behoorlijk stuk grond, met paden door de jungle. Dus gaan we hiken, de honden en de parelhoen gaan mee.  Mooi terrein met enorme wilde bananenbomen, metershoog. We internetten nog wat met een bakkie koffie in het restaurant. Dan nemen we afscheid van Kevin en zijn roedel. Iets verderop ligt Rio Blanco National Park. Het is maar klein, met 5 minuten lopen zijn we bij een waterval met een meertje. Lekker verse ananas eten op een rots. We wilden gaan zwemmen, maar zien er van af. Via de verharde weg rijden we weer terug naar de snelweg. In de Maya dorpen zitten veel mensen op zondag buiten voor hun huis of palapa. Flink zwaaien en de meeste mensen zwaaien terug (geen Maya’s maar Zwaya’s. Ugh, wat flauw). Inmiddels is het lunchtijd, maar we hebben geen brood meer. Coleman is een restaurant, waar veel te doen is, net van de snelweg af. Op zondag is er een Creools buffet (beans & rice, kip en vreemd genoeg boerenkool). Goed geregeld, buffet in een aparte ruimte met een ingang en een uitgang. Eigenaar Tom komt even aan tafel zitten om te kletsen. Als we betalen krijgen we een 2 stukken warm bananenbrood mee. 

We hebben gehoord dat een Nederlandse een hostel heeft, dus rijden we er naartoe. Per abuis rijden we eerst bij de buren het terrein op. Dus omkeren en parkeren. Het is een rommelige plek, kippen lopen rond, verder is het verlaten. Opeens komen 5 schattige puppies kijken. De eigenaresse is nergens te vinden, dus gaan we terug naar de bus. Nog stress, omdat die puppies meelopen naar de weg. Maar gelukkig komt er een buurmeisje aan en lopen ze met haar mee. Dit was een mogelijke optie als kampeerplek. Nu rijden we maar door naar Placencia. Toch nog 2 uur rijden, een schiereiland op. Onderweg zien we veel grote huizen van westerlingen. We checken in bij een hotel-restaurant met een zwembad aan het strand. Je mag hier gratis kamperen, als je maar 1x per dag in het restaurant eet. De Canadese eigenaresse geeft een rondleiding. Daarna meteen afkoelen in het zwembad. ’s Avonds eten we voor de tweede keer deze dag warm. Lekker, maar we zitten goed vol. Nog wat internetten. Nu zitten we te lezen, heerlijk briesje van zee.

{flickr photo=26946638912}{flickr photo=27007763986}

Hiken met hond en parelhoen – Puppies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s