Belize Zoo

Langzaamaan wordt het steeds warmer. Nu is het ’s nachts zelfs 30 graden in de bus. Maar we lijken er aan te wennen en kunnen gewoon slapen. Al worden we wel een paar keer per nacht wakker. De bus staat al goed in de zon, we ontbijten in een klein hoekje schaduw. Er is al veel te doen in de haven.

Omdat er weer cruiseschip voor anker ligt verzamelen zich verschillende excursieleiders, voor toeristen die het vasteland komen bekijken. We nemen afscheid van de Duitse kampeerders en rijden eind van de ochtend weg. Onderweg doen we wat boodschappen. Supermarkten zijn hier spartaans, nauwelijks groente en fruit, vooral lang houdbare produkten. En de eigenaren zijn hier vrijwel altijd Chinees. Buiten kopen we nog een ananas aan een kraampje.

Op het parkeerterrein van de Belize Zoo kunnen we in de schaduw lunchen aan een picknicktafel. Daarna gaan we de dierentuin bekijken. Deze is ontstaan in de jaren 80, nadat zo’n 20 dieren die in een documentaire werden gebruikt half tam waren geworden. Nu is de dierentuin een opvangplaats voor weesdieren of dieren die iets mankeren. Doel is weer terug de natuur in, maar als dat niet kan krijgen ze hier een thuis in grote verblijven met veel groen. Alle dieren komen in de natuur voor in Belize. Dus geen zebra’s en olifanten, maar apen, tapirs en jaguars. De dierentuin is niet groot, maar mooi aangelegd. Overal hangen borden met rijmpjes over het betreffende dier. De jaguar steelt de show; hij komt op een tak liggen op ooghoogte, vlak voor het hek, krap 3 meter van ons vandaan. Fantastisch. Na de zoo checken we in bij het Tropical Educational Center. We kamperen op de parkeerplaats en zitten ’s middags in de schaduw van de bus. ’s Avonds eten we in de eetzaal, waar ook een groep studenten uit Calgary zit te eten. Ze studeren primatologie (aapjes kijken voor je vak). Nu zitten we nog als enige in de eetzaal, beetje internetten. Straks met de zaklamp weer naar de bus lopen.

{flickr photo=26706567290}{flickr photo=26706559700}{flickr photo=26374757204}

Borden in de Belize Zoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s