Under the sea in Belize

Gisteren hebben we een zeil/snorkeltocht geboekt, maar het is nog onduidelijk of het doorgaat. We melden ons om half 9 en we blijken nog de enige op de lijst te zijn, terwijl er minimaal 6 moeten zijn. Over 3 kwartier weer melden, dus gaan we ontbijten. De Nederlandse Emy en Sandra lopen langs ons terras en besluiten ook met ons op de zeilboot te gaan.

Nu zijn we met 4. Uiteindelijk komt de boot niet vol, maar het bedrijf werkt samen met anderen, dus worden we opgehaald en lopen we naar een ander kantoortje. Deze boot is wel goed vol, met een man of 16. Allemaal flippers en een duikbril passen en dan gaan we aan boord. Prachtig zeilweer, blauwe lucht met hier en daar een wolkje. De zee is weer onwaarschijnlijk helder en turquoise. Aan boord lekker kletsen en vers fruit eten. De eerste stop hebben we super mazzel; hier zijn 2 manatees (lamantijnen in het Nederlands, een soort zeekoeien). Normaal gesproken wordt er niet meer mee gesnorkeld, behalve als ze ons opzoeken. Vage regels. Met z’n allen drijven we een paar meter van de twee prachtige beesten, een moeder een een groot jong. Het jong komt 2x boven omlucht te happen. Geweldig. En groot, ze kunnen tussen 2,5 en 4,5 meter lang zijn en wel 600 kilo wegen. Ze bewegen nauwelijks, zweven wat in het water en trekken zich niks van ons aan. Top begin van de dag. We varen weer verder naar Shark Ray Alley. Vanaf de boot worden hier visjes in het water gegooid en al snel krioelt het van de vissen en nurse sharks, ongevaarlijke haaien. Dus snel het water in en snorkelen. Harry, de snorkelgids, pakt een haai in zijn armen, zodat we kunnen aaien. Het beest laat het gewoon toe. Ook een rog pakt hij vast, die voelt slijmeriger dan de schuurpapierhuid van de haai. Er zijn ontzettend veel vissen, die in een school pal op je afzwemmen en je dan net ontwijken. Fantastisch. De derde stop is Hol Chan Marine Reserve. Harry snorkelt nu voorop en wij volgen. Hij wijst vissen en koraal aan en komt boven om de naam te vertellen. Lesley spot een baracuda. Al snel zien we een grote zeeschildpad, die ook weer even boven komt. Wow, wat een feest. Als laatste stop gaan we nog wat vrij snorkelen, we zien weer een haai, roggen een andere vissen. Net als Harry proberen we ook dieper te duiken om dichter bij de vissen te komen. Lukt aardig, maar lang niet zo diep als Harry. Hij blijkt visser te zijn en duikt op kreeft (het seizoen begint volgende maand). Je mag hier alleen op je eigen longinhoud naar kreeft duiken. Tijdens de lunch krijgen wij als enige een warme maaltijd, omdat we via een ander maatschappij komen. Lesley geeft de pakketjes door naar anderen, maar nee, dat is niet de bedoeling. Zij krijgen broodjes. Zeker eerste klas geboekt, die Nederlanders. De botjes van de kip kun je zo in zee gooien, de vissen eten het meteen op. Op de terugweg zitten we aan de rum cola, chips met salsa erbij en de zeilen bol. Wat een mooie dag op de boot.

Terug bij het hotel relaxen we wat in de tuin. ’s Avonds gaan we met Emy en Sandra eten. Heerlijke krab, alleen de scharen, lekker pulken. Daarna naar de film in een openlucht theatertje in een tuin achter een bar. Tuinstoelen staan kriskras tussen de bomen. We zien How to be single, leuke film. Awesome day, you better Belize it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s