Caye Caulker

Het is moederdag, dus skypen we met de moeders (en de vaders). Net als we de watertank vullen valt er een flinke bui, kort maar krachtig. Al met al zijn we rond elf uur weg. Het is maar een een paar kilometer rijden naar Belize City, de grootste stad van het land. Hier is een parkeerterrein dat dag en nacht bewaakt wordt, waar we de bus voor een paar dagen parkeren. Vanaf de parkeerplaats lopen we naar de watertaxi terminal. Het is maar een paar straten, maar lang genoeg om te merken dat hier een grimmige sfeer heerst. Veel zwervers en mensen die rondhangen. Er loopt wel veel politie op straat. Bij de watertaxi is het dan weer prima, veel toeristen die net als wij naar een eiland gaan. We hebben de boot van 12 uur en die zit goed vol. Het is een grote speedboot en wij zitten boven in de wind. Onderweg komen we langs een paar privé eilandjes, met alleen een huis en een steiger. Met 3 kwartier zijn we op Caye Caulker (Caye spreek je uit als key). Het hotel hebben we al geboekt en is op loopafstand. Bij het inchecken zijn voor ons 2 Nederlandse meiden. Onze hut is al klaar, een huisje op palen met een veranda, een slaapkamer en badkamer.

Eerst even lunchen in het centrum, dat bestaat uit een paar straatjes. Veel gebouwen op het eiland zijn in zoete kleurtjes geschilderd. Er is veel dicht, want vandaag is het zondag. Maar we vinden wel een strandtent met garnalenburgers. De keuken draait hier op eilandtempo, want we zitten best lang te wachten. Maar we hebben de tijd en nemen nog maar een drankje. Terug bij het hotel, lezen we in hangmatten onder een palapa, aan het eind van een steiger boven het azurblauwe water. De Nederlandse meiden komen ook naast ons in de hangmatten en we wisselen reistips uit; wij gaan nog naar Guatemala, waar zij net geweest zijn en ze gaan nog daar de USA, waar wij de weg wel kennen. Grappig om weer Nederlands te praten met anderen; dat komt niet zo vaak voor. Na wat internetten bij de hut lopen we weer naar het centrum. Nog maar wat eten en een drankje. Echt vakantie op een tropisch eiland. Aarait (alright in het creools)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s