Baboons?

Gisteravond hadden we onder de fluitketel een grote kakkerlak gezien, die weg rende. Hopelijk is ie naar buiten, zeggen we tegen elkaar. Voordat we gingen slapen, klopte Lesley nog even een dekentje uit. En daar zat ie. Weer rennen, maar nu hebben we ‘m te pakken onder een glas. Zeker 4 cm groot, jakkes. Buiten een paar meter van de bus losgelaten. Maar als het hier bij blijft, tekenen we er voor. Verder was de nacht wat onrustig, omdat lokale jongeren aan het meer kwamen drinken met harde reggae muziek (gelukkig geen house). Oordoppen in gedaan. Om 5 uur ging de wekker, om bij zonsopkomst de vogels bij het meer te zien. De wekker hebben we uitgezet en we hebben ons weer omgedraaid. Om 7 uur zitten we weer over het meer te turen met het ontbijt, maar nu is het al warm en zijn er weinig vogels. We lezen en relaxen nog wat, terwijl koeien wat gaan drinken bij het meer.

Het is niet ver rijden naar het Community Baboon Sanctuary. Dit is een non profit organisatie, die de bedreigde zwarte brulaap beschermd. En die brulaap noemen ze hier vreemd genoeg baboon (baviaan). Met gids Geraldine gaan we op zoek naar de brulapen. We zien ze al snel, maar lopen nog een rondje. Geraldine staat duidelijk op de automatische piloot. Ze ratelt haar verhaal af, herhaalt zichzelf vaak omdat ze haar aandacht er niet bij heeft en ze gaapt uitgebreid. Wij grinniken wat er lopen er achteraan. Ze laat ons een rose apple proeven, zo uit de boom geplukt. Dan weer terug naar de apen, die op de takken hangen. Een kleinere aap komt een cashewvrucht pakken, die Geraldine neerlegt onder de boom. De apen reageren als het brulgeluid wordt nagedaan en brullen terug. Er is ook een moederaap met een baby. Schattig. Leuk om gezien te hebben, hoewel ze er veel meer van kunnen maken. Het plan was hier te overnachten, maar het is pas lunchtijd. De afstanden zijn zo klein. Bovendien zou je hier op een parkeerplaats staan. Dus besluiten we door te rijden. Onderweg halen we lunch bij een afhaalrestaurant dat is opgesteld in een bushokje. Moeder schept op, de dochter moet het wisselgeld uitrekenen. Lesley vraagt of we een foto mogen maken, geen probleem. Leuk. Verderop zetten we de bus in een zijweg en eten we BBQ kip. Klein beetje hotsauce erbij, wat geen saus is, maar ingemaakte kool met pepers. Pittig, niet normaal. 

Vroeg in de middag zijn we bij Old Belize, 5 mijl van Belize City. Hier is een jachthaven waar je ook kunt kamperen. We staan aan het eind, uitzicht op zee met een heerlijk verkoelende wind ( aanzienlijk harder dan een briesje). Aan de overkant van de haven ligt een nepstrand/zwembad en een museum gericht op passagiers cruiseschepen. Als je maar een paar uur aan wal gaat, kun je hier de nagemaakte hightlights van Belize bekijken. Wij bekijken liever het echte Belize. Er is prima internet, dus boeken we online voor 3 nachten een hotel op Caye Caulker. Want wie naar Belize gaat, moet ook even een eilandsfeertje proeven. Leuk, zin in.

{flickr photo=26810938301}{flickr photo=26785170642}

Catch of the day: cucaracha!

{flickr photo=26810963571}{flickr photo=26605555200}

Brulaapje pakt cashewvrucht – Kamperen in de jachthaven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s