Koningsblauw

Vandaag gaan we weer op pad. Na het ontbijt eerst een koude douche. Nou ja, koud. Het water is toch nog lauw. Fris uit de douche sta je 2 tellen in de bus en het zweet staat alweer op je gezicht. We rijden weer terug naar de hoofdweg en pikken nog even een grote ananas op bij een stalletje aan de weg.

Al voor 12 uur zijn we in Bacalar. We halen wat boodschappen bij de plaatselijke Abarrotes, een mini-supermarkt zonder verswaren. Ze hebben een mini-winkelwagentje, maar de paden zijn zo smal dat je binnen moet parkeren en je boodschappen naar de kar brengen. Daarna bezoeken we het fort, gebouwd door de Spanjaarden om de stad te beschermen tegen piraten. Aan een meer! Leuk museum, teksten in het Engels. Zelfs Nederlandse piraten waren hier actief. Een paar straten verderop lunchen we. Opa en oma zitten in een schommelstoel middenin het restaurant. Opa is de weg een beetje kwijt, zit met zijn schoen in zijn hand, voet in de talkpoeder. Maar het eten is lekker.

We rijden Bacalar weer uit en gaan naar een camping aan het gelijknamige meer. Het is een balneario, waar daggasten zwemmen of relaxen. Er staan ook tenten en 1 ander busje. Momenteel is er geen waterdruk in het toiletgebouw, maar er staan emmers en water zat in het meer. Een Amerikaans meisje loopt met Lesley mee om een emmer vanuit het meer te vullen. Normaal loop je al met een WC rol, nu ook nog een emmer water scheppen in het meer. Rara wat ga je dan doen … Het plekje waar we staan is prachtig, pal aan het meer. In het meer is een cenote, een blauw gat van 90 meter diep. Laguna Bacalar staat bekend als het meer van 7 kleuren, dat steeds verandert als de zon verplaatst. Geweldig. Geen oranje deze Koningsdag, maar koningsblauw. Er staat veel wind, waardoor het koeler aanvoelt. En het helpt tegen de muggen. We klussen wat aan de bus, zwemmen in het meer en relaxen nu buiten. Recht boven ons staat Jupiter aan de hemel, alsof het een grote heldere ster is. Het water kabbelt, de boten botsen zachtjes tegen de steiger. Tevreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s