Mahahual

We ontbijten buiten, in de antimuggen-box. Want het is ’s morgens meteen raak; muggen en gele vliegen. Er komt een auto het terrein op rijden. Een Duits echtpaar komt hier ontbijten en ze maken een praatje. We pakken in, snel weg bij de insekten. Terug bij de snelweg staan de verschillende ananas-kraampjes er weer. We stoppen nu en kopen 2 joekels van ananassen voor 2,5 euro. Daarna rijden we richting de kust. Prima weg, maar recht en saai. Aan het eind komen we bij Mahahual. Vanaf de parkeerplaats zien we al de prachtige kleuren van de zee. We zijn vroeg, nog voor 12 uur. Bij een Zwitsers meisje checken we in. Zodra de bus geparkeerd staat komt Bart uit Nederland kletsen. Hij is 6 maanden op reis en werkt hier nu anderhalve week voor 2 maaltijden per dag en een bed. Dat blijken meer reizigers te doen. Je kunt hier hutten en tenten huren, of  zoals wij je bus parkeren. We snijden een hele ananas op en gaan naar het strand met ligbedden, stoelen en hangmatten. Je kunt hier goed snorkelen zo vanaf het strand, Bart heeft ons al verteld waar we moeten zijn. Dus snel de zee in, want het is hier nog warmer dan in de jungle. Het water is heel helder en ondiep, bijna overal kun je staan. We zien mooie vissen en wat koraal. Erg leuk. De hele middag zitten we onder een palapa met een drankje en internet. Lekker. ’s Avonds lopen we over de malecon langs het strand. Ons resort en het naastgelegen hotel zien er leuk uit, de rest is vergane glorie. Veel restaurantjes zijn dicht, misschien omdat het maandag is. Maar we vinden een lokaal tentje een straat achter de boulevard. Spotgoedkoop, smoezelige ober en de TV op een soap. Grappig. Nu zitten we nog laat buiten, vrijwel zonder insekten. Even de bus laten afkoelen in het briesje. We zijn al weer moe van het niks doen. Nou ja, we hebben wel hard gesnorkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s