Laguna Azul

Als we ontbijten komen al de eerste toeristen aan, want dit is een bekende attractie. Er wordt zelfs al een bus uitgeladen. Om half 9 zijn we bij de ingang, 500 meter lopen. Je kunt ook een treintje nemen, een kar achter een tractor, maar dat vinden we niet nodig. Tulum is een oude Maya stad aan zee. Een soort fort, met dikke muren.

De lokatie is prachtig, op de kliffen met witte strandjes en azurblauwe zee. Het is niet heel groot, maar wel anders dan andere ruïnes. Veel iguanas. Eén heeft ons zelfs “gefotobomd”; onbedoeld staat ie tussen ons in op de foto. Mooie site. We halen nog even een ijskoffie om af te koelen en dan gaan we rijden. Onderweg tanken we en worden we aangesproken door een Amerikaanse over de bus. Lastig moment, want met tanken moet je hier altijd goed opletten. Bijvoorbeeld of de teller wel op 0 staat. Laatst probeerde een tankbediende al een wisseltruc, maar daar trapten we niet in. Zodra het tanken klaar is kunnen we relaxter kletsen. In de bus lunchen we en dan rijden we nog een klein uurtje verder.

Van de snelweg af rijden we door de ananas-velden. Tot onze schande nooit geweten hoe die groeien; 1 vrucht aan de cactusachtige plant. De camping is aan de noordpunt van Laguna Bacalar, in de jungle. Mooie plek, we zijn de enige gasten. In het toiletgebouw hangt een vleermuisje, zo’n 10 cm groot. We zwemmen en snorkelen wat in het meer en hangen de hele middag in de hangmatten. Ook hier zitten weer gele vliegen en ze zijn gek op Gerhard. Geprikt in zijn vinger, meteen een anti-allergie pilletje genomen. ’s Avonds eten we in het restaurantje. Veronica heeft heerlijk gekookt. Na bijna 4 maanden Mexico ontdekken we nog steeds nieuwe gerechten. We praten met haar over de cultuur van Mexico, hoe het met het land gesteld is. Interessant om dat van een Mexicaanse te horen, hoewel ze zich er van distantieert. Dat merken we wel vaker; Mexicanen die het goed hebben of gestudeerd hebben kijken als buitenstaander naar hun eigen land. Later op de avond gaan we op de steiger naar de opkomst van de maan kijken. Eerst zijn we te vroeg, maar zien we wel een grote kikker. Later staan de maan al iets hoger, oranje in de donkere lucht en gereflecteerd in het kabbelende water.

{flickr photo=26578467801}

Vleermuisje in de badkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s