On the road again

Opstaan, inpakken en rijden naar de garage. Om 8 uur zitten we weer op de fiets. Dag 3 wachten en hangen. Gelukkig een kortere dag, want de garage gaat op zaterdag om 2 uur dicht. Hetzelfde recept; ontbijt op een terras, urenlang koffie en internet bij Starbucks, nog even wat lopen en kopen om vervolgens bij een andere Starbucks weer te gaan zitten met een ijskoffie.

Om 1 uur komt een mailtje binnen van Asael; kom de bus maar halen om half 3. Blijkbaar werken ze langer door, hopelijk om het af te maken. Om kwart over twee melden we ons, want we kunnen niet wachten en zijn hollands op tijd. De bus staat nog binnen, maar is af. Yeah! Asael laat aan Gerhard zien hoe je het water uit het filter laat lopen. Nu zit er alleen nog mooie pure diesel in. We betalen en geven daarna een klompje, waar Asael verguld mee is. Afscheid met hugs. Leuk. On the road again. Wat een verschil met die nieuwe schokdempers. We rijden in een uurtje naar Tulum voor een nachtje op de parkeerplaats van de ruines. Op de achterkant van het bonnetje wordt geschreven dat we mogen blijven slapen, voorzien van handtekening. Grote parkeerplaats en veel winkeltjes en restaurants. Eerst kijken we waar we morgen moeten zijn. Dan gaan we vroeg eten. “Lonch” vraagt de ober in Spenglish, maar wij vinden het diner. Nog maar even een extra drankje om te vieren dat we weer op pad zijn. De bus verzetten we, dicht bij het restaurant, want we hebben de wifi code. Rond de schemer valt er een flinke tropische bui. Lekker even tot je enkels in de plassen lopen. Wel veel muggen, dus de deur gaat dicht. Nu met een muziekje relaxen na de muggenjacht. Zo veel mogelijk ramen en deuren open voor wat tocht. De nachtwaker komt het bonnetje checken. We zien ‘m steeds rondjes over het terrein lopen met een zaklamp. Dus die achterdeur kan gewoon open blijven. 

{flickr photo=25997571374}

Interessante verkooptechniek in Playa del Carmen. Een uur op zitten kijken, niks verkocht.

{flickr photo=26537422241}{flickr photo=26509792852}

*new* Water fuel separator – On the road again

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s