Mexicaans lesje geduld

Prima geslapen naast de garage. We staan om 8 uur klaar. Nu snappen we waarom we eerder om 9 uur moesten komen; eerst moeten alle auto’s en motoren die ’s nachts in de garage staan buiten gezet worden. Wat een gedoe, 2x per dag rangeren. Wij geven de sleutel af en fietsen naar de hoofdstraat.

Op het terras van een Frans tentje ontbijten we. Yoghurt zonder suiker en volkoren brood, zeldzame traktaties in Mexico. Daarna installeren we ons weer bij Starbucks voor urenlang internetten. Om 11 uur krijgen we een mailtje van Asael; hij heeft de juiste schokdempers gevonden en doet een prijsopgave. Of we accoord zijn. Ja, natuurlijk, we antwoorden meteen. Later fietsen we weer naar het winkelcentrum aan de andere kant van de stad. Lunch in de foodcourt en dan nog maar een filmpje. Hail, Caesar. Hilarische film. Er zitten nog wat andere mensen in de zaal, maar aan het eind van de film blijkt dat ze allemaal zijn opgestapt. Blijkbaar moeilijke humor. Nog maar weer een koffie eind van de middag. Inmiddels staan we stijf van de caffeine. Bij de garage zien we de bus al buiten staan. Niet te vroeg juichen. We kijken onder de bus en zien 2 nieuwe schokdempers achter, maar voor nog niet. Asael heeft ze wel, maar moet nog iets op maat maken om ze te kunnen bevestigen. Dat geldt ook voor het waterfilter. Tja, het tempo ligt hier iets lager dan in Nederland. Morgen is de garage trot 2 uur open. We vragen of het dan klaar is, want nu hebben we alle films wel gezien. Hij gaat zijn best doen. We rijden langzaam naar de Walmart, om daar te overnachten op de parkeerplaats. Dan merk je pas wat schokdempers doen, want een gehobbel. Bij Walmart doen we wat boodschappen, recreatief, dus rustig aan. We slagen voor Benadryl, een anti-allergie middel. Voor het geval Gerhard nog een keer wordt gestoken door een gele vlieg. Zijn hand is inmiddels weer geslonken, trouwring kan weer om. Om 11 uur gaat Walmart dicht. We zijn moe van het rondhangen. Inmiddels hebben we wachten tot een kunst verheven. Morgen weer wachten, tot 2 uur. Hopelijk is het dan echt klaar.

{flickr photo=26595805785}

Nieuwe schokbrekers achter 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s