Via Valladolid

We hadden de wekker staan voor 6 uur, om te kijken of we om 7 uur de boottocht konden doen, maar we zien er van af. Er was niks afgesproken, dus kunnen we ons nog even omdraaien. ’s Morgens is het best druk met verkeer bij de balneario; de vuilniswagen, een auto komt overgebleven cementzakken ophalen van bouwwerkzaamheden en een agent rijdt op een motor langs. Die agent is om de 10 minuten terug, hij rijdt waarschijnlijk heen en weer langs de malecon bij wijze van patrouilleren. En daar is ie zo moe van, dat hij later achterover op het zadel ligt te slapen. Wij doen een korte hike over de boardwalk door het mangrove bos. Daarna parkeren we even voor het restaurant waar we gisteren aten om internet op te pikken. Goed nieuws: het pakket met remschijven is door Fedex opgehaald uit Ede. Spannend. Als we Rio Lagartos uit willen rijden zwaait een Amerikaan; waar we de bus vandaan hebben. Hij woont al 18 jaar in Mexico en is op zoek naar een kleine camper. En hij is weg van de onze. Dus maakt ie foto’s en laten we de bus van binnen zien. Geinig.

Met 1,5 uur rijden zijn we in Valladolid. In het centrum eten we in een binnentuin onder een gallerij. Maya gerechten en een onuitspreekbaar, maar heerlijk sapje. We lopen nog een rondje door het centrum en rijden dan naar Coba. Het gaat snel, we zijn er vroeg. Te vroeg, want we willen op de parkeerplaats van de Coba ruïnes slapen en dan moeten we wel erg lang hangen totdat de toeristen weg zijn. Dus pakken we nog even een cenote mee om af te koelen. De Tamcach-Ha cenote is helemaal ondergronds en kunstmatig verlicht. Je daalt af via een grote toren in de grot, met 2 springplanken. Beetje hoog, vinden we, dus we lopen naar beneden. Weer heerlijk koel, helder en dezelfde zwarte visjes. En ideaal, want we hebben al dagen gekampeerd zonder douche. Later in de middag zijn we op de parkeerplaats. Bij een terras drinken we wat, zodat we kunnen internetten. We blijven net zo lang zitten, tot ze ons vragen weg te gaan, want ze sluiten. Ondertussen zijn er nog best wat toeristen, dus veel te bekijken. Er komt een groep verklede en beschilderde mannen aan voor een Maya voorstelling boven in het restaurant. We kunnen het niet zien, maar horen wel de trommels, fluiten en de jaguar-nabootser, die ze overal ook aan toeristen proberen te verkopen. We horen het zo vaak, dat we het allebei goed na kunnen doen (zonder het mondstuk). Lesley knoopt nog een praatje aan met de nachtwaker. Die vindt het beter als we de bus verderop zetten. Het is niet precies duidelijk waarom, maar we doen het braaf. Morgen gaan we Coba bekijken. En ondertussen denken we: go Fedex, go!

Weddenschap Fedex pakket levering:
• Pa: donderdag
• Lesley: vrijdag
• Gerhard: maandag
Wij hopen dat pa wint.

{flickr photo=25923752014}{flickr photo=25925852883}{flickr photo=26462712291}

Flinke dame vraagt om stevige benen paard – ondergrondse cenote – naar huis na Maya show

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s