To Ek’ Balam

Uurtje later op dan gebruikelijk staan we op. Waarschijnlijk omdat de nacht iets koeler was, dan slapen we beter. We doen rustig aan, internetten nog wat en pakken in. En we wensen de Duitse buren een goede reis terug naar huis. Bij het tankstation verderop laten we de bandenspanning meten. Volgens de pompbediende is het goed, slechts 1 band krijgt wat extra lucht. Volgens onze meting op de camping was het anders, maar toe maar. Het liefst doen we het zelf, maar dat is niet de bedoeling. We meten het later nog wel na. Dan nemen we de Libre i.p.v. de tolweg. Van Paul, de campingeigenaar, hadden we gehoord dat de tolweg hier ontzettend duur is. Als we verderop de snelweg kruisen is deze ook helemaal leeg. Nadeel van de Libre is dat het niet zo snel gaat; iets met een omweg en best wat dorpen met topes. Onderweg zetten we in zo’n dorp de bus aan een pleintje om te lunchen. Al met al doen we er ruim 3 uur over. Veel langer dan verwacht. Misschien omdat de wegen een beetje saai zijn hier. En we hebben de afgelopen week zo weinig gereden, we zijn niks gewend.

We willen bij een cenote kamperen, hoewel niet duidelijk is of dat wel kan. Als we aankomen blijkt de cenote op hetzelfde terrein te liggen als de ruïne van Ek’ Balam, 2 km hiken van de parkeerplaats. Kamperen kan wel, alleen met een tent. Het is niet de bedoeling dat we op de parkeerplaats slapen. Dus besluiten we de cenote en ruine morgen te bekijken. In het dorpje vinden we een plek bij cabañas. Tussen de bomen, we zijn de enige gasten. Prima, lekker prijsje. Opeens hebben we de rest van de middag om te relaxen. Gerhard test een nieuwe opstelling met de anti-muggentent (door ons de “box” genoemd). En we testen de solar-shower. Al een jaar hebben we die bij ons, nog niks meer gedaan. Je vult ‘m met water en dan moet de zak 2 uur in de zon liggen. Het water is gewoon heet. Eigenlijk te heet voor lekker, een koude douche veel aangenamer. Nu we weer landinwaarts zitten is het warmer dan aan de kust. We blijven nog maar even buiten zitten, want binnen is het 29 graden.

{flickr photo=26397637062}

In de box

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s