Compra llantas?

Na het ontbijt meteen aan de slag, want het is nog te doen qua temperatuur. Het reservewiel hijsen we weer op het dak. Best een klusje, want het ding is loeizwaar. Maar we hebben een systeem; Lesley op de bus, band aan een touw, Gerhard tilt het wiel op, Lesley hijst mee aan het touw en trekt de band over de rand.

Ondanks schaduw toch zweten als een gek. We kletsen nog wat met de buren, die gaan verder richting het zuiden. De 8 reservebanden laden we weer in, op pad om ze te verkopen. Douchen doen we later, want je wordt zwart van die banden. Asael van de garage had gezegd dat een oude band wel 200 tot 300 pesos opleveren. Lesley is skeptisch; dat is wellicht de prijs voor Mexicanen, maar niet voor gringo’s. We proberen een paar llanterias, tweedehands bandenhandeltjes. Bij de eerste moeten we de verkoper wakker maken, die zit te pitten. Geen interesse. De volgende heeft niet voldoende geld voor inkoop, misschien een andere dag. Bij de derde treffen we iemand die Engels spreekt. Hij geeft 400 pesos (20 euro) voor 8 banden, er valt niet te onderhandelen. Wij hebben geen zin om de hele dag rond te rijden, dus we doen het. Zijn we er mooi van af en we hebben er toch wat voor terug. Kunnen we lekker van uit eten gaan. Lachen. We doen nog verschillende andere klussen verspreid over Cancun (ventieldopjes kopen, lampje omwisselen bij Mercedes wegens verkeerde voltage, was ophalen). Ook gaan we langs bij het Fedex-kantoor om te checken hoe het werkt met verzending van een pakket vanuit Nederland. De man spreekt geen Engels zegt ie. Dus doen wij er een gooi naar in het Spaans. Blijkbaar zo beroerd, dat hij opeens toch in het Engels begint. We kunnen een pakket naar dit kantoor sturen, ze bellen als het er is. Dus laten we naam en telefoonnummer achter. De man is optimistisch over de levertijd, wij denken “eerst zien, dan geloven”. We hebben immers ervaring hiermee en dat was nog wel in de USA.

Na de geslaagde klusochtend lunchen we weer aan de vloedlijn onder een palapa, terwijl de ferry’s af en aan varen naar Isla Mujeres. Op de camping ruimen we nog wat spullen op. Dan is het tijd om in de schaduw te zitten met een boek. Zodra in de schemer de muggen komen zetten we het muggennet buiten voor het eerst op. Dit gebruikten we eerder voor de achterdeur, maar daar is nu een permanente hor. Het muggennet hadden we in Amerika gekocht en is een soort rechthoekige box waar je onder zit. Met touwen spannen we ‘m tussen de bus en twee bomen. Werkt prima. Je moet wel blijven zitten, want het is maar 1.30 m hoog. Nu draaien we nog even een muziekje binnen. De remschijven zijn in bestelling en worden hopelijk in Nederland geleverd als we straks slapen. Morgen met de verzending aan de slag.  

{flickr photo=26437187355} 

Bandjes kopen? 

{flickr photo=26410284036}

Haaienboot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s