De bandenbus

Om half 7 gaat de wekker. Snel douchen en rijden. We doen een poging om de was op te halen, maar om 10 over 7 zit het luik nog dicht (officiële openingstijd is 7 uur). Het is zo’n 5 kwartier naar Playa del Carmen. Af en toe een beetje file in de ochtendspits. Maar we zijn ruim op tijd bij de garage. We laden de fietsen uit en Asael gaat ondertussen op een brommertje nog even een boodschap doen. Vinden wij weer grappig; klanten arriveren en je gaat nog even snel weg. Oké, we waren natuurlijk op z’n Nederlands te vroeg. Als Asael terug is bespreken we wat er moet gebeuren. Allereerst de banden. Hij heeft 6 van de 8 binnen. Tja, hadden we dat geweten, dan hadden we later afgesproken. Verder willen we het waterfilter geplaatst hebben en nog wat zaken laten checken. Vanmiddag om half 6 worden we weer verwacht.

Wij pakken de fiets, richting hoofdstraat. Net als vorige week zitten we de hele ochtend bij Starbucks te internetten. Daarna gaan we wat eten. ’s Middags rijden we naar het overdekte winkelcentrum. Daar zit een bioscoop en woensdag is voordeeldag, 2 kaartjes voor 3,50 euro. We gaan naar Suffragette, de enige film die meteen start en in het Engels is, met Spaanse ondertitels. Interessante film. Nog even een koffie en dan rijden we naar de garage. De bus staat al buiten op de nieuwe bandjes. Asael komt erbij staan; er waren toch al 8 banden. Top, dat is klaar. Voor de andere zaken had hij geen tijd meer. Pff, dat gaat niet snel zo, maar het is hoe het gaat. We spreken af dat we hem bellen voor een nieuwe afspraak, zodra we de remschijven ontvangen hebben. Die bestellen we nu maar zelf, via de achterban in Nederland. De oude banden nemen we mee, want die kunnen we hopelijk nog verkopen. Dus rijden we met een bus vol banden naar Cancun. Precies 12 uur nadat we vertrokken, zijn we weer terug op de camping. Naast ons staat een stel uit Canada met een dochtertje. Het duurt even voordat we elkaar herkennen; we stonden naast hen in La Paz, 3 maanden geleden. Later op de avond komen Rick en Nora nog even kletsen. Even bijpraten. Nu staat naast de bus een grote stapel met een papier te koop er op. Morgen gaan we langs de tweedehands banden-boertjes. Kijken of we het budget weer wat kunnen aanvullen, na deze mega-investering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s