Klussen en kletsen

Na het ontbijt gaan we aan de slag met de luifel, die gisteren niet meer ingedraaid kon worden. Gerhard leent een ladder van de camping. Voordat we beginnen komt een Zwitser die ladder weer van ons lenen. Hij gaat terug naar Zwitserland en spant een groot zeil over zijn camper.

Eenmaal begonnen blijkt het niet zo eenvoudig. We halen wat schroeven los, maar krijgen de afdekkap er niet van af. Het opdraaimechaniek lijkt lam. Uiteindelijk met meeduwen aan de luifel, krijgen we ‘m wel weer in. Maar we durven ‘m niet meer uit te draaien, want als ie niet meer in gaat, kunnen we niet meer rijden. Vanaf nu maar een andere schaduwplaats zoeken. Rick komt kijken en we kletsen wat af, over de bus en over reizen. Gezellig, de ochtend is zo voorbij. Gerhard ligt nog even onder de bus om een vreemd geluid in de bocht te onderzoeken, maar er is niks te zien. Met de hor die we van Rick en Nora hebben gekregen maken we een permanente hor bij het bed. Idee van Rich: tussen de rubbers van de bus. Perfect, zit super strak, daar komt geen mug meer doorheen.

Na al dat klussen in de warmte zitten we ’s middags in de schaduw achter de bus. Hangmat erbij, lekker relaxt. We blijven hier nog 2 dagen, niet zoveel haast, omdat we moeten wachten op onderdelen. Rond de schemer zijn hier ontzettend veel muggen, ondanks dat er overdag wel gesproeid wordt met anti-muggenspul. Dus zitten we om half acht binnen. Meteen profiteren van de nieuwe hor. De hele dag binnen een straal van 20 meter rond de bus geweest.  

{flickr photo=26334504536}

Fotograaf klimt in boom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s