Shopping in Cancun – part 2

Vandaag staat weer shoppen op het programma. Opzoek naar zekeringen van 2 ampere. En een voltage-regulator om de stroompieken op te vangen. Na alle research is Gerhard een halve electricien. De winkels zitten in Cancun centrum, dat is Cancun voor de Mexicanen. De Zona Hoteleria rond de lagune is het Cancun voor toeristen.

Eerst gaan we naar een grote electronicazaak. Van alles hebben ze, maar geen zekeringen. Ze verwijzen ons door. Vreemd genoeg zitten in Mexico alle winkels van hetzelfde type in dezelfde straat; een straat met electriciteitswinkels, een straat met monteurs, een straat met bouwmaterialen. Efficiënt voor de shoppers, maar moordende concurrentie. Uiteindelijk moeten we wel een straat verder rijden, naar een muziekwinkel. Bingo, doosje met 5 zekeringen voor de prachtige prijs van 45 cent. Daarvoor wordt de prijs op een papiertje geschreven en moet je bij een apart loket betalen. Bon met stempels en dan krijgen we het doosje mee. Hoop gedoe voor 45 cent. Maar we zijn blij. Nu we in de buurt zijn gaan we ook nog even naar Home Depot, kijken naar het aanbod voltage-regulatoren. Veel te groot spul, dus door naar Walmart. Daar hadden we er gisteren al één gezien. Geslaagd. Daarna rijden we naar de Zona Hoteleria, even kijken hoe sjiek het is. Enorme hotels, net paleizen. Het heeft iets weg van Las Vegas. Maar restaurantjes zitten er nauwelijks, alle resorts zijn all inclusive, dus op straat is het stil. Wij rijden weer naar het noorden, naar het Cancun voor kampeerders. Bij een tentje op het strand lunchen we. We zitten onder een luifel 1 meter van de waterlijn, veel te zien met gefladder van pelikanen en meeuwen. Lekker.

Terug bij de camping bouwt Gerhard onze electrische installatie op: van de stroompaal via het verlengsnoer met Mexicaanse stekker naar de voltage-regulator, naar de voltage-converter naar de haspel uit Nederland en de Eurostekker de bus in. Pfff. En het werkt meteen. Ook brandt binnen een minuut de zekering van 2 ampere door. Maar op 3 ampere doet ie het goed, telkens als we in de bus zijn schrijven we de statistieken op om te vergelijken. Stroom! Dus kunnen we nu ook in de schaduw kamperen en zijn we minder afhankelijk van alleen zonne-energie (hoewel dat nog wel de voorkeur heeft). Een jongen die we gisteren al gezien hadden komt praten. Rik blijkt Nederlands te zijn. Al 2 jaar onderweg met zijn vriendin Nora. Fietsen naar Turkije, liften in Tatzikistan en de andere Stannen, liften in Noord-Amerika en met een Mexicaanse auto door Centraal Amerika. Wow. Over 1,5 week vliegen ze naar huis. We laten de bus zien en wisselen reisverhalen uit. Ze hebben een groot stuk hor-materiaal over dat we mogen hebben. Mooi, kunnen we ook voor de zijdeur iets klussen. En dat is erg nodig, want rond de schemer worden we vandaag gek van de muggen. Snel de bus in. Gelukkig is het binnen niet zo heet. Geslaagde dag met shoppen. Wel hebben we voor morgen een nieuwe uitdaging. De luifel aan de bus krijgen we niet meer opgedraaid. Lastig, want zo kunnen we niet rijden. Dus Gerhard doet nu onderzoek op internet. Morgen weer klussen. Wel prima plek om dat te doen.

{flickr photo=25733968443}{flickr photo=26270531981}

Stroomopstelling voor gevorderden

{flickr photo=26337939645}

Cancun, net Las Vegas

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s