Puerto Morelos

Vandaag zijn we een jaar onderweg. Pff, wat vliegt de tijd. Lekker rustig op de camping, dus we gaan wat klussen. Schroefje hier, haakje daar, hor op een ventilatierooster. Ook testen we de nieuwe converter om de huishoudaccu’s te laden op walstroom. Het werkt even, maar opeens gaan de lampjes uit. Zekering doorgebrand, in 10 minuten tijd.  De stroom in Mexico is niet gelijkmatig, maar komt in pieken. En het apparaat is beschermd tegen te hoge pieken. Nieuw klusje erbij op het lijstje; op zoek naar zekeringen (misschien wel een hand vol). Tegen lunchtijd pakken we de fiets naar het dorp. De weg gaat langs de achterkant van luxe resorts. Het centrum is klein, een plein en een malecon. We lunchen op een overdekt terras met een visje, uitzicht over de turuoise zee. Er zijn wel wat toeristen, maar het is veel kleinschaliger dan in Playa del Carmen. Op zoek naar zekeringen fietsen we naar de winkels rond de snelweg. Geen gepolijste Westerse winkels, maar Mexicaanse rommelzaakjes en een supermarkt. We halen wat kleine boodschappen voor vanavond en pinnen; hard nodig, want we hadden vrijwel geen pesos meer. Bij de ijzerwarenzaak is het druk. Je moet een nummertje trekken. Helaas hebben ze niet de zekeringen die we nodig hebben, dus die moeten we morgen in Cancun maar zoeken. Terug bij de camping zitten we lekker buiten, internetten en lezen. Flink skypen, want het internet is goed. De door de eigenaresse aangekondigde bus met schoolkinderen komt ook aan. Ze zetten tenten op bij het strand. Heerlijk rommeldagje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s