Servicebeurt in Playa

Voor 9 uur zijn we bij garage Race Car. Eerst laden we de fietsen uit. Asael heeft een offerte voor banden. Niet exact dezelfde maat, want die is hier niet te krijgen. Maar wel een maatje groter; Pirelli’s met offroad-profiel. Kunnen we door de blubber racen. Wel moet nog even gecheckt worden of het gewicht van de bus er wel op kan. Eind van de middag moet de bus klaar zijn. Nog maar even erbij gezegd dat het ons huis is, dus dat ie dan wel moet rijden. Wij fietsen naar de hoofdstraat van Playa en installeren ons bij Starbucks. Binnen, lekker koel bij de airco. Koud gewoon, dus gaan we later buiten zitten om op te warmen. Lekker internetten, alle tijd om te researchen voor Belize. Met de lunch zoeken we een overdekt terras op. Na ruim 3 maanden Mexico vinden we nog steeds onbekende gerechten op de kaart. Naam vergeten, maar het is een soort hele pittige komkommer/garnalencocktail. Lekker. Even pinnen om de garage te kunnen betalen.

Daarna shoppen we nog wat; imbussleutel, nieuwe petten. Dan nog maar een ijskoffie, nu in de luxe mall dichtbij de garage. Zo’n dag vliegt voorbij. Om kwart over 4 melden we ons weer bij Race Car. Asael is even weg, maar wordt gebeld. Hij komt er zo aan. Goed om er even bij te zijn. Ze zochten een passend luchtfilter, maar die hebben we gewoon op voorraad. Verder staat Lesley met het lijstje te checken of alles wel gedaan is. O ja, smeren van draaiende onderdelen vergeten. De banden blijken van het juiste type, dus die bestellen we. Dan maar 8, ook 2 reserve. Mochten we er één kapot rijden, dan hebben we een goede maat reservewiel. Wie weet hoe ver je moet rijden in Midden-Amerika, voordat een band gemaakt of vervangen kan worden. Bij het checken van de remmen worden scheurtjes in de remschijven geconstateerd. Dat wisten we al van de vorige beurt, dus dit is een mooie second opinion. Moet wel vervangen worden. Asael is hoopvol dat hij aan de juiste remschijven kan komen. Het is alleen afwachten wanneer. Verder bestellen we een prefilter, om water uit de slechte diesel van de komende landen te kunnen filteren. We betalen een bedrag aan, begrijpelijk want hij moet die banden bestellen. Eigenlijk hebben we, ondanks pinnen, niet zoveel cash. Dus houden we wat geld achter om vannacht de camping te kunnen betalen. Inmiddels is de garage leeg, kwart over 6 rijden we weg. Nog een half uur via de snelweg en dan zijn we bij de camping bij Puerto Morelos. net achter het strand. We zijn de enige gasten. Bij het hotel naast de camping is een bruiloft, lange tafel en dansvloer op het strand. Klokslag 11 uur stopt de muziek, nu horen we de zee. Gerhard heeft net het nummer van de remschijven naar Asael gemaild. Afwachten dus. We zijn waarschijnlijk nog wel even in Mexico, want we willen de bus helemaal op orde hebben. Geen straf om hier te moeten wachten.

{flickr photo=26257137736}

Servicebeurt Mexican style 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s