Werkdag in Playa del Carmen

Nog steeds is het super-klam weer. In bed liggen is niet echt lekker. We ontbijten en pakken in. Dan nemen we afscheid van Vera en Dierk van de camping, Jerry en Ansje uit Canada en Katrin en Rudi uit Duitsland. Het Duitse stel komen we vast nog tegen. Eerst moet er nog geposeerd worden voor foto’s, dan rijden we naar Playa del Carmen, ruim 30 km naar het noorden.

Hier zit een garagebedrijf van een Engels-sprekende ingenieur. Voor het weekend hadden we al telefonisch contact met hem. Vandaag rijden we langs, om een service afspraak te maken. Ideaal dat dat in het Engels kan. We hadden van Sonya en Klaus zijn kaartje gekregen. En ook Katrin en Rudi zijn er geweest en tevreden. Asael is er niet, maar komt even later. Motorkap open om even te kijken. We willen gewoon een grote beurt doen en hebben filters, dus dat is makkelijk. Verder laten we de remmen extra checken en maakt hij een offerte voor 6 nieuwe banden. Die zijn inmiddels behoorlijk versleten, na 45.000 km en talloze topes. Hij schrijft onze gegevens op en zal een offerte voor de banden via email sturen. Woensdag kunnen we voor de beurt terecht. Perfect. Omdat Playa een grotere plaats is, proberen we hier ook een converter te kopen van 110 naar 220 Volt. De converter die we hadden meegenomen begaf het al de eerste dag in Baltimore. Sindsdien leven we op zonne-energie. Maar nu het zo heet is, willen we in de schaduw kunnen parkeren. En dan is een converter wel handig om onze huishoud-accu’s met walstroom te vullen. Al eerder hebben we hier naar gekeken, maar het is lastig te krijgen. Mexicanen hebben helemaal geen behoefte aan 220 Volt. Behalve voor airco’s, dus gaan we naar een airco-winkel. Zij hebben geen converter voor ons, maar verwijzen ons door naar een electronica-zaak. Met een halve naam en een richting zoeken we op internet en vinden we de winkel in een luxe winkelcentrum. En we slagen, 7 dagen op zicht, mocht het niet werken dan kunnen we terug komen. Top. We lunchen met vistaco’s in de foodcourt van het winkelcentrum. Lekker in de airco.

Nu we woensdag bij de garage terecht kunnen blijven we in Playa del Carmen. Er zitten hier alleen geen campings. Gisteren hadden we adressen van hostels opgezocht. En 1 hostel zou een parkeerplaats hebben, dus daar gaan we naartoe. Lesley vraagt of we in de bus mogen slapen op de oprit, maar dat is niet de bedoeling. Parkeren mag wel en we nemen een kamer. We blokkeren de oprit behoorlijk, ondanks professioneel parkeren door Gerhard vlak langs een muur. Meteen weer de straat op, Playa bekijken. Het is een behoorlijk drukke badplaats met een lange straat voor voetgangers. Overal terrassen en winkeltjes. We spotten maar liefst 5 Starbucks-vestigingen. Dus nemen we een ijskoffie. Vroeg in de avond gaan we eten op een overdekte terras. Schuilen tegen de regen, de laatste bui; voor morgen is er mooi weer voorspeld. Voor de verandering eten we Italiaans. Het prijsniveau ligt duidelijk hoger dan we gewend zijn in Mexico. Kan wel een keer, vieren dat we zo’n productieve werkdag hebben gehad.

{flickr photo=26149374842} 

Parkeerkunst bij hostel Playa del Carmen 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s