Mexico Caribe

Het is een beetje bewolkt ’s morgens en meteen al heet. Na het ontbijt gaan we een stukje hiken, via een smal pad door de jungle. Ongelijke grond, met rotsen en gaten, dus je moet steeds naar beneden kijken. We zien een kleine rode slang. Al snel houden we het voor gezien, want het zweet gutst van ons af.

Terug bij de bus eten we net een appeltje als Patrick erbij komt zitten om te kletsen. Hij vertelt hoe hij zijn vrouw ontmoet heeft (ze woont momenteel in een badplaats vanwege werk) en hoe hij dit stuk land heeft gevonden. Hij is nogal excentriek, halverwege het verhaal gaat het opeens over aliens. Niet echt ons ding, dus zitten we te luisteren naar het betoog. Bijzonder. We rijden de dirtroad weer terug naar de highway. Nu is er meer verkeer, dus moet je elkaar af en toe laten passeren, als de weg net iets breder is. Via de hoofdweg zijn we snel in Tulum.

Tulum is duidelijk een toeristenplaats, veel fietsende Westerse toeristen. Wij doen boodschappen bij een mega supermarkt. Hier hebben ze ook toiletartikelen en we hebben zelfs een duikbril met snorkel gekocht. Tulum gaan we later bekijken, dus rijden we iets door naar het noorden. Onderweg worden we toeterend ingehaald. Het blijken de Waalse meiden te zijn, die we in Chiapas ontmoet hebben. In Xpu-Ha checken we in op de camping, 50 meter van het strand. Een Duits ouder echtpaar is camphost. Ook zien we hier de Duitse Katrin en haar man weer. Onze watertank is behoorlijk leeg, maar het water uit de kraan is hier zout. Dus kopen we bij de camphost een 20 liter garrafon drinkwater (voor een euro), om met een stuk tuinslang over te hevelen in de tank. Werkt perfect. Dan moeten we even afkoelen in zee. Echt de caribbean, wit poederig zand en turquoise water, dat niet eens zo koel is. Terug bij de camping kletst Lesley nog met de Ansje, die op 17 jarige leeftijd naar Canada geëmigreerd is. Nu is ze met haar man 6 maanden per jaar hier. En ze spreekt nog prima Nederlands na al die jaren. We blijven hier 2 dagen, relaxen in Mexico Caribe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s