Merida

We pakken in en nemen afscheid van Claudia. Zij gaat de komende maanden hiken in de USA, tentje mee, rugzak op. Stoer. Wij rijden naar Merida, eerst maar even Starbucks. Het is hier behoorlijk druk, dus internet is helaas traag, skypen lukt nauwelijks. In het centrum parkeren we de bus.

Veel koloniale gebouwen hier en een mooi groot plein. Lesley heeft het geborduurde shirt aan, eerder gekregen. En dat, plus het feit dat we er blijkbaar overduidelijk Europees uitzien, zorgt voor veel aanspraak van Mexicanen. Ze zijn hier gek op Europeanen, vinden ons geen gringo’s. Op straat horen we ook veel Duits en Frans. De Mexicanen geven tips en brengen ons naar winkels waar panamahoeden en blouses te koop zijn. Niet dat we ervoor in de markt zijn. Bij Chaya Maya eten we voor het eerst Yucateca gerechten in een mooie binnentuin. Als drankje Agua de Chaya con Limon, een fris groen limoen drankje gemaakt van Chaya bladeren. Lekker.

Terug bij de bus rijden we naar de Mercedes dealer, ten zuiden van de stad. Proberen of we onderdelen kunnen bestellen. In het Spaans, af en toe een woordje Engels. De man doet ontzettend zijn best, zoekt in de computer en belt rond. Het type filters dat we zoeken is hier niet bestelbaar, maar wel een type dat ook zou moeten passen. We laten ons telefoonnummer achter en gaan terug naar Merida. Dan blijven we hier een nachtje. De filters hebben we niet direct nodig, maar we willen wel weten wat er bestelbaar is. Zodra we weer in de stad zijn, bij het hostel waar we inchecken, wordt er teruggebeld. Tja, Spaans aan de telefoon, dat is lastig. Dus geeft Lesley de telefoon aan de receptionist van het hostel, hij kan vertalen. De filters zijn er wel, maar hij weet niet zeker of het de juiste zijn. Dus spreken we af morgenochtend te komen kijken. ’s Avonds ztten we lekker op het plein, mensen kijken. Even een ijsje en een drankje aan een bar. Hora feliz, dus je krijgt meteen 2 margaritas. Om 9 uur is er een volksdans-show op het plein met live muziek. De stoelen en tribunes zijn vol. Leuk om even mee te pikken.

{flickr photo=25841102530}

Volksdans op Plaza Grande Merida

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s