Chillen in Chelem

Vroeg naar buiten, om 7 uur is het al weer warm. We proberen te internetten, maar het is erg traag. Het Amerikaanse gezin gaat weg dus pikken we hun plekje in. De hele ochtend zitten we lekker te lezen. Even een handwasje, want met de feestdagen is de lavanderia dicht. ’s Middags rijden we naar Progreso, een kilometer of 10 verderop. Het is een drukke badplaats, net de Spaanse costa. De stranden en terrassen zijn goed vol, veel Mexicanen en af en toe een bleke Westerling. We lopen maar een kwartier langs de malecon, maar Lesley heeft ondanks zonnebrand smeren meteen rode schouders. Op een overdekt terras eten we heerlijke ceviche. Terug bij de bus, die in de zon geparkeerd staat, blijkt de thermometer op tilt te zijn, zo heet is het. De digitale thermometer geeft binnen 44 graden aan. Pfff. Terug bij de camping nemen we meteen een duik in het zwembad. Daarna weer lekker lezen in de schaduw. Zodra we in de schaduw staan klussen we nog wat. Gerhard maakt een haak, zodat ’s nachts de achterdeur op een kier kan. Lesley maakt een tweede hor voor een zijraam. Als we ’s avonds nog wat zitten te lezen komt er een enorme tor voorbij. Vanaf nu dus goed kijken voordat je je slippers of schoenen aandoet. Bij 30 graden in de bus gaan we slapen; met 2 ventilatoren en de zelfgemaakte airco (nu voorzien van professioneel pijpje van Home Depot). Lekker chillen

{flickr photo=25796024360}{flickr photo=25466289883}

Hoe warm is het in de zon?

Grote kever naast de bus, zeker 7 cm lang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s