To Chelem

Al vroeg staan mensen in de rij om Uxmal te bekijken. Wij pakken in en rijden richting Merida. Hier zou een campingwinkel zitten. De navigatie stuurt ons naar de rand van de stad, waar een groot overdekt luxe winkelcentrum zit. De airco draait hier op volle toeren, waardoor het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten heel groot is.

Niet erg als je naar binnen gaat, maar andersom valt de hitte op je. We zoeken wat, maar kunnen het niet vinden. Even vragen. En ja, we vinden het. Maar het is een mini-winkeltje met vooral jachtgeweren en messen. We gaan niet eens naar binnen. Grappig. Weer terug in de hitte trakteren we onszelf op een frappucino, er zit hier zelfs een Starbucks. Dan rijden we Merida weer uit, hier zitten geen campings. In Chelem, een plaatsje aan de kust, is het al aardig druk met vakantieverkeer. Langs de weg nog meer winkeltjes dan normaal. Er worden zelfs chips verkocht vanuit de achterkant van een truck van het betreffende merk. De navigatie kent deze straten niet, dan maar lukraak afslaan in een stoffig straatje. Een man komt naar ons toe gelopen, blijkt dat we toevallig goed zitten. Het terrein heeft meerdere huisjes, en een zwembadje met een grote palapa. Kamperen moet ook hier op de parkeerplaats, maar wel met stroom en dump. Er staat nog een camper met een Amerikaans gezin. Alle huisjes zijn bezet voor de feestdagen. Overal hangen hangmatten en er wordt veel eten bereid. Bezoek komt af en aan en er moet vaak nieuw bier gehaald worden, met de auto natuurlijk. Van Antonio, de eigenaar, hebben we gehoord dat het tot en met zondag druk is. Dus blijven we hier 3 dagen.

’s Avonds lopen we naar het dorp, waar we wat eten. Op het plein is er kermis. Hier is kermis meteen braderie, want er worden ook shirts en hoeden verkocht. Interessante attracties, een kraampje met een zelfgemaakt ronddraaiend bord (Rad van fortuin?), iets met knikkers en je kunt ergens gokken en een levend konijn winnen (niet gedaan). Verder veel kleine achtbaantjes die klinken als een oude metro, muziek keihard. Er wordt eindeloos gewacht totdat de attractie vol genoeg is. En overal vreten natuurlijk. Er rijdt een discobus rond. In de kerk tegenover het plein is een dienst, met al die kermisherrie een paar meter verderop. Hier zou een processie zijn, maar die hebben we niet gevonden.Leuk, Pasen op z’n Mexicaans.

{flickr photo=25980047711}

Discobus bij de kermis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s