Golfo de Mexico

Wat een regen, het komt ’s morgens nog steeds met bakken uit de hemel. De buren met 4 tenten hebben vannacht ergens anders geslapen. Nu komen ze de tenten afbreken. Doorweekt zijn ze. Wij gaan douchen en pakken de bus in. Daarna droge kleren aan. We hebben 2 lekkages ontdekt in de bus; het plafond in de cabine en in een kastje boven het bed.

Het stroomt er niet uit, maar is wel nat. Dus hebben we weer een klus op de lijst voor als het droog is. Een andere klus is de stroomvoorziening van de huishoudaccu’s. Die ging gisteravond laat op error, dus hebben we de koelkast uit gezet ’s nachts. Gelukkig hebben we niet zo veel verswaren. Bovendien hebben we 3 koelelementen in het vriesvak, die hebben de koelkast goed koud gehouden. Tijd dus om te gaan rijden, naar droger oorden en om stroom op te wekken. Eerst gaan we naar Palenque centro voor boodschappen bij de grootste Abbarotes Tienda. Dat betekent dat ze vooral veel blikvoer hebben, geen verse spullen. Prima, dat riskeren we nu toch niet met de koelkast. Het belangrijkste is water. We pinnen en rijden dan de stad uit. Blijkt daar opeens een grote supermarkt te zijn, dus doen we nog maar een tweede rondje boodschappen. Hier kopen we een verlengsnoer met Mexicaanse stekker, zodat we in ieder geval spullen kunnen opladen zonder accu’s. We bellen op het parkeerterrein nog even met de camping van bestemming; met die paasvakantie willen we zeker weten dat er plek is. Geen probleem.

’s Middags rijden we in 4 uur naar de camping, de regen is gestopt. Er zijn geen bergen meer en de weg is mooi recht, dus dat gaat snel. Wel oppassen voor gaten in de weg. We nemen er per ongeluk één met 80 km per uur, maar het gaat goed. Het landschap is vlak, het is groen en koeien grazen in de wei. Het lijkt wel Nederland, helemaal als we achter een Heineken-vrachtwagen rijden. En opeens is daar de Golf van Mexico, met een wilde zee en Hollandse luchten. Op de camping blijken we alleen te staan. Dure tent, maar we blijven wel 2 nachten, zodat we kunnen klussen aan de bus. We hebben vanuit de camping uitzicht op Laguna de Terminos, een binnenwater met een ijsblauwe kleur. Het is hier net aan 20 graden, fris vergeleken met Palenque. We zitten nog even buiten, maar gaan snel naar binnen. Buiten klinkt livemuziek in de verte en dichterbij een noise maker van de hoogspanningskabel. Gelukkig zijn we inmiddels wel gewend aan Mexicaanse decibellen.

{flickr photo=25346799093}{flickr photo=25854738972}

Hollandse landschappen in Mexico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s