Palenque ruins

De wekker gaat voor de ruines van Palenque. Voordat we gaan lopen nemen we afscheid van Sonja en Klaus. Zij gaan weer richting USA. We lopen langs de weg omhoog een berg op. Het is bewolkt en door de hoge luchtvochtigheid benauwd. Bij de ingang blijkt dat er al toerbussen vol naar binnen zijn.

Het is zondag en ook nog Semana Santa (paasweek), dus behoorlijk druk. De ruines zijn weer indrukwekkend en heel anders dan eerdere. Minder hoog, en je mag niet overal op klimmen. Bijzonder dat er na zo’n 1.400 jaar nog zo veel van staat. Al snel begint het wat te regenen. Palenque ligt in de natste regio van Mexico, dus het hoort erbij. Verderop begint het pas echt te gieten. Gerhard is beneden gebleven, Lesley staat op de tempel. We wachten tot het minder wordt, maar dat duurt lang. Het blijft flink regenen, maar we gaan toch verder. Nat zijn we toch al. Via een mooi pad door het bos dalen we af. Als we in het museum rondlopen en onderling praten, spreekt een Mexicaanse ons aan in het Nederlands. Ze is getrouwd met een Belg en heeft in Antwerpen gewoond. Leuk, we staan even met het stel te praten. De volwassen zoons komen zich keurig voorstellen, maar spreken geen Nederlands. 

Rond half 12 zijn we weer terug op de camping. Wat een natte blubberboel. De 4 tenten van de familie, die gisteren vlak naast ons kwam staan, zijn doorweekt. Eén is bezweken onder het gewicht van natte badlakens, dus die halen we er af, want ze zijn er niet. Sneu. Wij zitten lekker binnen, luifel uit en schuifdeur open. De temperatuur is nu aangenaam, een graad of 25. We lunchen in het halfoverdekte restaurant van de camping. Verder lezen en internetten we wat, terwijl het maar blijft regenen. Gezellig in de bus. Morgen gaan we weer rijden. Nog afwachten waar we met de drukte van Semana Santa terecht kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s