To Palenque

Ondanks de warme nacht hebben we prima geslapen, dankzij de zelfgemaakte airco en de nieuwe ventilator. Na het ontbijt lopen we naar de watervallen. Nu hiken we ook een stuk naar boven, daarvoor was het gisteren veel te warm. De restaurantjes en winkeltjes worden al opgezet. We zien maar een paar toeristen, verder hebben we Agua Azul voor ons zelf.

Weer gezwommen in het koude water. Wat een mooie plek. Nog even een verse sap en dan rijden we weg. Nu geen spijkerplanken, maar dames en kinderen met een touw over de weg. De dame laat het touw zakken, omdat we langzaam doorrollen. De kinderen omdat Lesley een hand snoepjes gooit. Slecht natuurlijk, want ze gaan vast niet naar de tandarts. Maar het helpt, vandaag hebben we geen steekpenningen betaald. Na 1,5 uur rijden zijn we in Palenque. Hier lunchen we in een tent met ventilatoren. Lekker, want het is hier weer zweten. We internetten uitgebreid, afgelopen dagen zaten we daarvoor te afgelegen. Nog wat boodschappen en dan rijden we de plaats uit naar de camping. Mooi aangelegd, heel groen en met een zwembad. Het is net Europa, 2 Duitse campers, 2 Franse en wij. En hier ontmoeten we mensen waar we al van gehoord hadden van anderen. Kleine wereld. ’s Middags lekker zwemmen en relaxen in de schaduw. ’Tegen de schemer begin de brulapen flink te brullen. s Avonds zitten we bij het Duitse gezelschap, reiservaringen en plannen uitwisselen. Nu zitten we nog wat buiten voor de bus, terwijl er bij het restaurant op de camping gezellige, maar behoorlijk valse live muziek gemaakt wordt. Hoort bij de geluiden van Mexico. Met de nadruk op luid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s