Cañón del Sumidero

Rond 8 uur worden we wakker van de bedrijvigheid. De souvenirwinkeltjes worden weer opgezet, nadat de vloer eerst grondig geschrobd wordt. Leuk schouwspel onder het ontbijt. Gisteren zei men al dat de eerste boot tussen 9 en half 10 zou vertrekken. Dus maken we geen haast en zijn we om iets over 9 bij de opstapplaats.

Niet zo veel mensen, dus hebben we een kleine boot. Perfect, want dan kan iedereen aan het water zitten van de lancha (soort houten speedboot). Al snel verschijnen de enorme muren van de kloof, het ziet er uit als een fjord. Mooi zo vroeg en zonder andere boten. Ook zien we onze eerste apen deze reis, spider monkeys hoog in de boom. En een krokodil. Deze kloof is met water gevuld, doordat er een dam gebouwd is. Op het stuwmeer stoppen we bij een bootje, waar je wat kunt kopen. Iemand in onze boot neemt een Michelade (tomatensap met bier). Toch al een spannend drankje (1x geprobeerd), maar helemaal zo vroeg en op een boot. Inmiddels is het al behoorlijk heet op het water. Op de terugweg komen we verschillende andere boten tegen. Erg leuk boottochtje, na 2 uur zijn we terug.

Na lunch in de bus gaan we weer een stukje rijden. In een uur klimmen we continu via de snelweg, van zo’n 500 meter naar ruim 1.900 meter. En dat merk je aan de temperatuur; heerlijk een graad of 24. De camping zit iets buiten San Cristobal de las Casas. Mooie plek, geen camper te zien. Wel is er een Amerikaans echtpaar dat hier een cabaña gehuurd heeft. Even tips over de omgeving uitwisselen. Het is nog vroeg in de middag, maar we gaan vandaag niks meer doen. We hangen de hangmat op, 1 kant aan de bus, 1 kant aan een boom. Internetten en lezen in de schaduw, genieten van het weer. ’s Avonds eten we nog buiten, maar het wordt al snel fris. Wat een verschil met gisteren en dat met maar een uur rijden. Nu is het heerlijk in de bus, prima slaaptemperatuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s